Euro 2016'da Ülkelerinin Kadrolarında Olamayacak Bazı Yıldızlar Gündem Oldu - Son Dakika
Güncel

Euro 2016'da Ülkelerinin Kadrolarında Olamayacak Bazı Yıldızlar Gündem Oldu

Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na 10 gün kala takımların 23 kişilik nihai kadroları da belli oldu.

01.06.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na 10 gün kala takımların 23 kişilik nihai kadroları da belli oldu.

Özellikle bazı takımların almadığı oyuncular ise Avrupa Futbolunda gündem oldu. Turnuvanın favori takımları olarak gözüken Fransa, İspanya, Almanya, İtalya gibi ülkelerin kadroya almadığı yıldız isimler dikkat çekti.

Bakıldığında turnuvanın evsahibi takımı olan Fransa'dan; Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa, Almanya'dan; Marco Reus, İspanya'dan; Diego Costa ve Fernando Torres, İtalya'dan ise Pirlo ve Sebastian Giovinco ülkelerinin kadrolarına alınmaması şaşkınlık yaratan isimler oldu.

DİDİER DESCHAMPS'A IRKÇILIK SUÇLAMASI

Bu oyuncular arasından en sert tepkiyi ise Fransa Milli Takımı kadrosuna alınmayan Karim Benzema yaptı. Önce eski Fransız yıldız Eric Cantona ardından da Benzema kadroya alınmama sebebini 'Irkçılık 'olarak nitelendirdi. Eric Cantona, Fransa Milli Takımı teknik patrounu Didier Deschamps'ı Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa/yı kadroya davet etmemesinin nedenin bu iki oyuncunun aile kökeninin Fransız olmamasından dolayı kaynaklandığını ve Deschamps'ın ırkçı biri olduğunu belirtmişti.

REUS ÜLKEYİ İKİYE BÖLDÜ

Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw'ün marco Reus'u 23 kişilik kadroya davet etmemesi ise ülkeyi adeta ikiye böldü. Alman basınında çıkan haberlere göre bir kısım futbol adamaları Löw'ün Reus kararını skandal olarak düşünse de bir diğer kısım ise Leroy Sane,Joshua Kimmich ve Julian Weigl gibi genç yıldızları tercih eden Löw'ün doğru bir iş yaptığını ve bu genç yıldız adaylarının turnuvası olacağı görüşünü belirttiler.

"FİZİKSEL AÇIDAN YETERSİZLER"

İspanya'da da Diego Costa, Fernando Torres gibi tecrübeli isimlerin kadroda yer alamaması konusunda açıklama yapan teknik direktör Vicente Del Bosque "Kadroya girmeleri layık olmasına rağmen kısıtlı kontejan sebebi ile alamadığımız isimler oldu. Ama şunu belirtmek isterim ki her durumu düşünerek bu kararı aldık. Fiziksel açıdan şüpheli olabilecek futbolcuları kadroya almadık" şeklinde konuştu.

"HER ŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR"

İtalya Milli Takımı teknik patronu Conte ise en enteresan açıklamayı yapan isim oldu. Amerika MLS Ligi'nde top koşturan Pirlo ve Sebastian Giovinco'yu kadroya davet etmeyen Conte "Eğer Amerika'yı seçip orada oynamak istedilerse bunun bedelini ödemek zorundalar" ifadelerini kullanmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Euro 2016'da Ülkelerinin Kadrolarında Olamayacak Bazı Yıldızlar Gündem Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement