Açılış maçı İtalya'yla! İşte A Milli Takımımızın fikstürü - Son Dakika
Spor

Açılış maçı İtalya'yla! İşte A Milli Takımımızın fikstürü

Türkiye, şampiyonanın açılış maçında İtalya ile Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da karşı karşıya gelecek.Türkiye, maçlarını İtalya'nın başkenti Roma ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynayacak.

30.11.2019 21:47  Güncelleme: 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyona tarihinde ilk kez 12 ülkenin ev sahipliği yapacağı, 12 Haziran-12 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kura çekimi yapıldı. Şampiyonanın açılış maçı A Grubu'nda ev sahibi ülkelerden İtalya ile A Milli Futbol Takımı arasında oynanacak. İtalya, açılış karşılaşmasında 12 Haziran Cuma günü Roma Olimpiyat Stadı'nda Türkiye'yi ağırlayacak. Türkiye, grupta ikinci maçını 17 Haziran Çarşamba günü İsviçre ve üçüncü maçını 21 Haziran Pazar günü Galler ile Bakü'de oynayacak.

İşte Milli Takım'ın maç takvimi

12 Haziran/ Roma: İtalya - Türkiye

17 Haziran/ Bakü: Türkiye - Galler

21 Haziran/ Bakü: İsviçre - Türkiye

SON 4 BİLET MART'TA BELLİ OLACAK

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki yenilikler, Uluslar Ligi'nin de önemini artırmıştı. EURO 2020 Play-Offları'nda son 4 biletin sahibi, Uluslar Ligi'ndeki A, B, C ve D gruplarında 4'er takımın tek maç üzerinden yarı final ve final oynamasıyla belli olacak.

Yarı finaller 26 Mart 2020'de, finaller de 31 Mart 2020'da yapılacak. Seribaşı takımların ev sahibi avantajıyla çıkacağı yarı finallerde A ve C gruplarında 2. yarı finali (YF2), B ve D gruplarında ise 1. yarı finali (YF1) kazananlar grup finali maçında ev sahibi olacak. Bunun sonucunda da 4 takım, adını yaz ayında gerçekleşecek turnuvaya yazdırmayı başaracak.

EURO 2020 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EURO 2020 finalleri, 12 Haziran'da İtalya'da start alacak. A Grubu'ndaki açılış maçına ev sahipliği yapacak Roma Olimpiyat Stadı'nda başlayacak finaller, İngiltere'nin Başkent'i Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek. Ayrıca 90 bin kişilik Wembley Stadı'nda yarı final karşılaşmaları da düzenlenecek.

TARİHTE İLK KEZ 12 ÜLKEDE DÜZENLENECEK

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Açılış maçı İtalya\'yla! İşte A Milli Takımımızın fikstürü
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Açılış maçı İtalya'yla! İşte A Milli Takımımızın fikstürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Tky: Başarılar Milli Takım, Başarılar Türkiye. 5 0 Yanıtla
  • Sertaç: Bu maçlarda Andorra,Moldova yok gösterin kendinizş 2 2 Yanıtla

Advertisement