Eurovision'da 3 Türk - Son Dakika
Dünya

Eurovision'da 3 Türk

İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilecek olan 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye katılmamasına rağmen 3 Türk asıllı şarkıcı sahne alacak.

07.05.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilecek olan 61. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye katılmamasına rağmen 3 Türk asıllı şarkıcı sahne alacak. Yarışmada San Marino'yu Serhat Hacıpaşalıoğlu, Azerbaycan'ı Semra Rahimli ve Ukrayna'yı Tatar Türkü Jamala temsil edecek.

Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 61. Eurovision Şarkı Yarışması hazırlıkları tamamlandı. İlk yarı finalinin 10 Mayıs, ikinci yarı finalinin ise 12 Mayıs'ta gerçekleştirileceği yarışma yarı finalleri geçmeyi başaran ülkeler 14 Mayıs'ta da bu kez final için sahne alacak. Türkiye'nin bu yıl katılmadığı yarışmada 3 Türk sanatçı temsil ettikleri ülkeler için ter dökecek. 61. Eurovision şarkı yarışmasında San Marino'yu Serhat Hacıpaşalıoğlu "I Didn't Know", Azerbaycan'ı Semra Rahimli "Miracle", Ukrayna'yı ise Tatar Türkü Jamala temsil edecek. Ülkesinde çok sevilen 32 yaşındaki sanatçı Jamala, yarışmaya geleneksel Tatar kıyafeti ile katılacak. Jamala'nın seslendireceği "1944" isimli şarkısı Sovyetler Birliği zamanında 240 bin Tatar Türkü'nün Orta Asya'ya sürülmesini anlatıyor.

Öte yandan İsveç Devlet Televizyonu SVT'de yayınlanan Eurovision ile ilgili bir programda Jamala favoriler arasında gösterdi. Azeri Semra Rehimli Türkiye'de yayınlanan "O Ses Türkiye" programına katılmıştı. San Marino adına yarışan Serhat Hacıpaşalıoğlu Stockholm'de yaptığı basın toplantısında iddialı olduğunu ifade etmişti. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Eurovision'da 3 Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement