Eurovision'da San Marino İçin Yarışacak Olan Serhat: "Türkiye Yok, Ama Çifte Sorumluluk Taşıyorum" - Son Dakika
Güncel

Eurovision'da San Marino İçin Yarışacak Olan Serhat: "Türkiye Yok, Ama Çifte Sorumluluk Taşıyorum"

Eurovision\'da San Marino İçin Yarışacak Olan Serhat: "Türkiye Yok, Ama Çifte Sorumluluk Taşıyorum"

Bir ilke imza atarak başka bir ülke adına Eurovision'da yarışan ilk Türk olacak olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, "Bu yıl Türkiye resmen yarışmaya katılmasa da benim varlığımla yine de sahnede olacak.

07.03.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir ilke imza atarak başka bir ülke adına Eurovision'da yarışan ilk Türk olacak olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, "Bu yıl Türkiye resmen yarışmaya katılmasa da benim varlığımla yine de sahnede olacak. Çifte sorumluluk taşıyorum" dedi. Uzun süre hatırlanacak bir performansa imza atacağı iddiasını taşıyan Serhat, şarkısının 4 dilde hazırlandığını belirtti.

2014 yılında "Je M'adore (Kendimi Seviyorum)" adlı single çalışmasıyla Avrupa'da adını duyuran Serhat Hacıpaşalıoğlu, Stocholm'de 61'incisi gerçekleştirilecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek.

Şarkıcılığın yanı sıra, yapımcı ve sunucu kimliğiyle de bilinen Serhat Hacıpaşalıoğlu, 18 ülke temsilcisinin sahne alacağı 10 Mayıs'taki yarı finalde performansını sergileyecek. ŞARKISININ TANITIMI PARİS'TE YAPILACAK

Beyoncé ve Gerorge Michael gibi yıldızlarla çalışmış olan ünlü Fransız moda tasarımcısı Thierry Mugler, stil danışmanlığını üstlendiği Serhat'ın video klibini çekerken, sahne şovunu da hazırlıyor.

Serhat'ın şarkısı ve video klibi 9 Mart'ta Paris'te dünyaya tanıtılacak.

Her yıl düzenlenen geleneksel yarışmaya Türkiye katılmıyor, ancak Avrupa müzik piyasalarında başarı rüzgarı yakalayan ve Eurovision'un internet sitesinde, "Yeni Avrupa'yı tam olarak temsil eden bir sanatçı" ifadeleriyle tanıtılan Serhat'la orada varlığını hissettirecek.

San Marino Radyo Televizyonu'ndan (RTV) İtalyan menajeri Marco Vannuzzi aracılığıyla gelen teklif üzerine, İtalya topraklarındaki bu mikrodevlet için yarışmayı kabul eden Serhat, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

"SAN MARİNO'NUN TEKLİFİ BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

San Marino'dan gelen teklifin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Serhat, "San Marino, Eurovision Şarkı Yarışması ve ben. Çok kolay bir araya gelebilecek bir üçlü değil. Ama gördüğünüz gibi geldi. Bunda son single çalışmam Je M'adore'un, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin dans ve DJ listelerinde elde ettiği başarının payı büyük. Bu sayede San Marino müziğimi, beni tanıdı ve benimle birlikte bu yola çıkmayı arzu etti" diye konuştu. Çocukluğundan beri zevkle takip ettiği Eurovision Şarkı Yarışması'nın çok özel bir müzik olayı olduğunu ifade eden Serhat, "Farklı ülkelerin müzikleriyle aynı sahnede buluşup yarıştıkları, aynı atmosferi zevkle paylaştıkları, birbirlerini destekledikleri, tüm politik tartışmalardan uzak, son derece barışçıl bir ortam. Aynı zamanda tüm teknolojik yeniliklerin kullanıldığı dünyanın en büyük sahnesi. Hangi sanatçı böyle bir ortamda, böyle bir sahnede olmak istemez ? Hayat sürprizlerle dolu" diye sözlerini sürdürdü.

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK BÜYÜK ONURDUR"

"Türkiye'yi uluslararası bir platformda temsil etmek büyük bir onurdur" diyen Serhat, Türklüğüyle her zaman gurur duyan, her fırsatta ülkesinin tanıtımı için uğraş veren bir birey olduğunu dile getirerek, "Türkiye'yi temsilen her uluslararası platformda olabilirim. Bu yıl Türkiye resmen yarışmaya katılmasa da, benim varlığımla yine de sahnede olacak. Çifte sorumluluk taşıyorum" ifadelerini kullandı.

"UZUN YILLAR HATIRLANACAK BİR PERFORMANSA İMZA ATACAĞIZ"

Başta genel müdür olmak üzere, San Marino televizyonu yetkililerinin sıcakkanlı ve ne istediklerini bilen profesyoneller olduğunu anlatan Serhat, şöyle konuştu:

"İlk toplantımızdan itibaren San Marino'da kendimi evimde gibi hissettim. Bir sanatçı için kariyerine, müziğine gösterilen saygıdan daha değerli bir şey yoktur. San Marino televizyonunun bana olan güveni beni hem motive ediyor hem de başarılı olma arzumu daha da kamçılıyor. Sonuçta büyük bir sorumluluğunuz var, ama üstesinden en iyi şekilde geleceğime inanıyorum. Uzun yıllar hatırlanacak bir performansa imza atacağız."

"ÇALIŞMALARIMI ULUSLARARASI HEDEF KOYARAK SÜRDÜRDÜM"

Avrupa'da ün kazanan bir şarkıcı olduğu hatırlatılan Serhat, hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, başarıların arkasında uzun bir çalışma dönemi, stratejiler, bazen hayal kırıklıkları ve büyük bir efor olduğunu söyledi.

Uzun bir süre önce müzikte uluslararası bir hedef koyup, çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü anlatan Serhat şunları söyledi:

"Kolay olduğunu söyleyemem. Dünya pazarı çok büyük ve rekabet inanılmaz. Aradan sıyrılmak gerçekten çok zor. Doğru adımlar atmışım ve yaptıklarım anlaşılmış ki, bugün tüm bunları yaşayabiliyorum. Farklılık çok önemli. Sesinizin, duruşunuzun farklı olması, şarkı seçiminizin size uyması gibi etkenler göz ardı edilemez, ama tüm bunlardan önce, var olan tüm yeteneklerinizi kullanabilecek bir altyapıya ve vizyona sahip olmanız lazım. Onlar olmadan dünyanın en güzel sesine sahip olsanız ya da en iyi şarkıyı söyleseniz de bir yere ulaşılacağına inanmıyorum."

ŞARKI 4 DİLDE OLACAK

Eurovision'da seslendireceği şarkının 4 dilde farklı versiyonunun olacağını belirten Serhat, San Marino televizyonu ile şarkı konusunda daha başlangıçta görüş birliğine vardıklarını da aktararak, "Kafamda olan şarkıyı onlarla paylaştığımda hepimiz 'işte bu' dedik. Çok uluslu bir ekiple, Brüksel'de çalışıyorum ve sonuçlardan çok memnunum. Özel bir şarkıya imza atıyoruz" diye konuştu. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eurovision'da San Marino İçin Yarışacak Olan Serhat: 'Türkiye Yok, Ama Çifte Sorumluluk Taşıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement