Ev ağınızı uçurun! - Son Dakika
Teknoloji

Ev ağınızı uçurun!

Ev ağınızı uçurun!

Ev ağınızın hızından memnun değil misiniz? Bir türlü Gigabit hızına ulaşamıyor musunuz? İşte çözüm!

19.12.2012 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evinizde birkaç bilgisayar varsa ve ağınızı sadece internet için kullanmıyorsanız, bir miktar ağ bilgisine ihtiyacınız var. Ağınızda sıkça dosya aktarımı yapıyorsanız, aşağıdaki ipuçları ile onun performansını kısıtlayan olası engelleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Wi-Fi sinyaliniz başkalarınınkiyle çakışıyor mu?

Wi-Fi ağlarında router'ınızı uygun bir yere yerleştirmenin yanında kullandığınız kanalın yoğun olmaması da önemlidir. Hangi kanalın ne kadar dolu olduğunu Windows'ta InSSIDer ile görebilirsiniz. Android'de ise Wifi Scanner for Android, ağınızın durumunu hoş bir grafik üzerinde gösteriyor.

Sabit bilgisayarlar ve cihazlar için mümkünse Wi-Fi yerine çok daha kararlı ve hızlı bir bağlantı sunan ethernet kablolarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Router'ınızın ayarları

Sizi hızlandıran ayarı (2.4GHz, 5GHz arasındaki seçim gibi) kendiniz deneyerek bulmanız gerekiyor. İzleyebileceğiniz genel bir çözüm, firmware'inizi son sürüme yükseltmek olabilir. Wi-Fi sinyalinizi güçlendirmek için daha büyük bir antene terfi etmeyi de düşünebilirsiniz.

Cihazınız Gigabit bağlantıyı desteklemiyorsa (kapasitesi sadece 100Mbps ise) yeni bir router satın almak, ağınızın hızını önemli ölçüde artırabilir.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ev ağınızı uçurun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement