Ev Sahibi Olmak İçin Umutla Beklediler - Son Dakika
Güncel

Ev Sahibi Olmak İçin Umutla Beklediler

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yönelik sosyal konut projesi kapsamında yapımı süren konutların hak sahipleri, kura ile belirlendi.

12.04.2019 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yönelik sosyal konut projesi kapsamında yapımı süren konutların hak sahipleri, kura ile belirlendi. Yıllardır ev hayali kuran aileler, kurada isimlerinin okunduğunu duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Kemalpaşa ilçesi, Çambel mevkisinde toplam 679 konutun yapılacağı TOKİ projesi kapsamında hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirildi. Kemalpaşa Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nu dolduran aileler, kura çekimini heyecanla bekledi. Çekilişe çocukları ile birlikte gelen aileler arasında en büyük heyecanı engelliler ve yaşlılar yaşadı. Yıllardır ev hayali kuranlar, kuradan çıkan isimlerini duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Çambel'de '3+1' olarak planlanan 397 konutta, yeterli başvuru yapılmadığı için başvuru yapan herkes hak sahibi oldu. '2+1' olarak inşa edilen 282 konutun sahipleri ise kura çekilerek belirlendi. Başvuruda bulunan 609 kişiden 2 şehit ailesi doğrudan hak sahibi sayılırken, 44 engelli vatandaştan kura ile 14'ü belirlendi. Kalan 30 engelliye ise normal başvuruların arasında ikinci şans verildi. Çekilişte 141 kişinin ismi ise yedek listeye alındı.

Kemalpaşa 2'nci Noterliği denetiminde yapılan kura çekimini büyük bir umutla bekleyen Fatma Arslan (48), 26 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirterek, "Ev hayalim var, heyecanlıyım. Çıkarsa şansımıza. 26 yıldır yürüme engelliyim. Geniş bir ev hayalim var. Şimdi Örnekköy'de oturuyorum. Çıkarsa buraya taşınacağım. Malulen emekliyim. 7 kişi yaşıyoruz. Sadece kardeşim çalışıyor" dedi. Mustafa Çeker ve Ümmü Çeker çifti de, doğuştan bedensel ve zihinsel engelli oğulları Gökhan Çeker (21) için başvuru yaptı. Baba Mustafa Çeker, mermer işinde çalıştığını ve hep kirada oturduğunu söyleyerek, "20 yıldır ev hayalim var. Hep geçici işlerde çalıştım. Oğlum hasta olduğu için sürekli hastaneye gitmek zorundaydım. Hep işten çıkardılar. Kiraya vereceğim parayı, oğlumun giderleri için kullanırım. Bu çocuğumun şansına çekilişe katıldık" diye konuştu.

14 yaşında bir de kızlarının bulunduğunu anlatan anne Ümmü Çeker ise Bornova'nın Doğanlar Mahallesi'nde kiralık evde oturduklarını söyleyerek şunları dile getirdi:

"Çocuğum böyle olunca işimi bırakmak zorunda kaldım. Bakıcıya verecek param yok. Seyyar satıcılık yaparak geçindik. Zaman zaman su sattım, geçimimizi sağladık. Bu evi Gökhan için çok istiyorum. Evimizde her yer taş, yerde hasta oluyor. Ben de şeker hastasıyım. Onu tek başıma taşıyamıyorum. Eşim bir gün işe gitmezse zorlanıyoruz. Her ay 300 lira bez parası ödüyorum. Bu ev Gökhan için önemli. Ben çocuğumdan çok memnunum. Onun yoluna ölürüm. Çocuğumu çok seviyorum. Hep beni gözler geliyor muyum diye."

HASTA OĞLU İÇİN BAŞVURDU

Kurada adı çıkanlardan emekli Cahit Köse (56), yaşadığı mutluluğu eşi Hatice Köse ile paylaştı. Cahit Köse, "İki oğlum var, evli. Eşimle birlikte oturuyoruz. Hiç umudum yoktu. Şimdiye kadar ev sahibi olamadık. Allah büyük, şükürler olsun. Çok mutluyum. Hala inanamıyorum. Kemalpaşa'da kirada yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra kendi evimizde oturacağız" dedi.

Ev sahibi olmak için şansını deneyen ve kurada adı çıkan 44 engelliden biri olan Ramazan Aldemir (33) ise eşinin de kendisi gibi işitme engelli olduğunu anlatarak, "Kamuda belediye atölyesinde çalışıyorum. Başvurdum, çıktı. 12 yaşında lösemi hastası bir oğlum var. 9 aydır tedavi görüyor. Onun şansı oldu" diye konuştu.

GÖZYAŞLARIYLA KUTLADILAR

Kemalpaşa'da iki çocuğuyla yalnız yaşayan Birsen Bayraktar (39) mutluluktan ağlayarak, "Bu evi çocuklarım için istiyordum. Çok ihtiyacımız vardı. Asgari ücretle geçiniyorum. Çok şaşırdım, çıkacağını beklemiyordum" dedi.

Yeni doğacak torunu için çekilişe katılan Gül Yaşar Mutluer de sevincini hamile kızı Halime Porsuk'a sarılarak kutladı. Mutluer, "Çok sevindim, evim yoktu. Yeni doğacak torunumun şansına bana çıktı. Çok dua ettim. Oğlum askerden bir ay önce geldi. Kaynanamın yanında oturuyordum. Evimiz yoktu. Hep hayalini kuruyordum" diye konuştu.

10 yıllık evli ve 1,5 yaşında kız çocuk sahibi İsa Su da, "Bu şartlarda ev almak çok zor. 10 yıllık evliyiz. Kira öder gibi ödeyeceğiz. Birkaç sefer ev almak istedim ama güvenemedim. Banka faizleri çok yüksek. Özel güvenlik şirketinde çalışıyorum. Tek hayalim buydu" ifadelerini kullandı.

Aynı şirkette çalışan işçilerden Mustafa Özer ve Hüseyin Bozyaka da ev sahibi olmanın mutluluğunu birlikte yaşadı. Özer, "Sanayide çöp kamyonu kullanıyoruz. Çok mutluyuz. İki mesai arkadaşıyız. Aynı mutluluğu birlikte paylaşıyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ev Sahibi Olmak İçin Umutla Beklediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement