Ev ve Süs Hayvanları Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Ev ve Süs Hayvanları Eğitimi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ev ve süs hayvanları satıcılarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

01.11.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ev ve süs hayvanları satıcılarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar salonunda düzenlenen eğitim programında, salona getirilen kedi, iguana, yılan ve köpekle uygulamalı eğitim verildi.

150 kişinin katıldığı eğitim programında başarılı olan katılımcılar arasından, iş yeri açma yetkisine sahip olanlara sertifika verilecek.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, bu eğitimin amacının ev ve süs hayvanları satan kişileri bilgilendirmek olduğunu dile getiren Özsöyler, "Bu hayvanları hangi koşullarda besleneceği, bunların nasıl barındıracağı ve nasıl besleyeceklerine yönelik bilgiler veriyoruz. Toplamda 150 kişilik kursumuz olmuştu. Yıl sonunda kendilerine bir sınav yapacağız. Başarılı olanlara da sertifikalarını vereceğiz." şeklinde konuştu.

Bu tür sertifikaları olmayanların evcil hayvan mağazası açamadıklarını aktaran Özsöyler, "Bu kendilerine bir diploma gibi olacaktır. Bu sertifikayı alanlar sadece evcil hayvan mağazası açabilir. Bu sertifikayı mutlaka almaları gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ev ve Süs Hayvanları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement