Ev Yapımı Dudak Koruyucu Tarifleri - Son Dakika
Kadın

Ev Yapımı Dudak Koruyucu Tarifleri

Ev Yapımı Dudak Koruyucu Tarifleri

Kuruyarak çatlayan dudaklar için ev yapımı nemlendirici lip balm tarifleri.

08.05.2017 10:30  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerekli Malzemeler

Balmumu, Hindistan cevizi yağı, badem yağı, E vitamini yağı, bal, renklendirmek için eriyen şekerler veya eski bir ruj ya da gıda boyası, kremleri koymak için hazır cam mini kavanozlar sıvı ölçüm kapları, rende, fırın eldiveni ya da kalın havlular ve tahta kaşık, bitter çikolata, kakao yağı, vanilya, karamel.

Bu çalışmamızın merkezi elimizdeki malzemeleri eritmek üzerine olduğu için genişçe bir tavanın içerisine bir miktar suyu koyup, bu suyun içine de derin eritme tavamızı koyacağız. Eğer isterseniz mini cam kavanozlarının üzerine hazır şık etiketler ya da kendi hazırladığınız etiketlerden yapıştırabilirsiniz. Bilhassa bu kremleri hediye edecekseniz mutlaka kavanozları süslemenizi öneririz.

Çikolatalı Dudak Koruyucu: İlk olarak 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş balmumu, yarım çay kaşığı kadar rendelenmiş bitter çikolata, 3 çay kaşığı kadar rendelenmiş kakao yağı, 1 çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı, çeyrek çay kaşığı kadar da vitamin E yağı. Hindistan cevizi yağı, balmumu, kakao yağını, vitamin E yağını hepsini teker teker derin eritme tavasına dökün.

Kesinlikle kaynar suyun içine atmayın. İlk önce büyük tavayı orta ateşe sürün. Daha sonra içerisine bir miktar normal ısıdaki suyu yani çeşme suyunu ekleyin. Daha sonra eritme tavasını suyun ve büyük tavanın içine koyun. Eritme tavasına yukarıda saydığımız malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek koyun ve biraz karıştırın. Tavanın başından ayrılmayın ve eritme tavasının içindeki malzemelerin yanmasına izin vermeyin.



Tavanın içindeki malzemeler erir erimez rendelenmiş bitter çikolatayı eritme tavasının içine ekleyin ve iyice karıştırın. Yaklaşık 1 dakika kadar sonra sıvıyı minik cam kavanoza boşaltın ve kısa bir süre iyice donmasını bekleyin.

Vanilya Dudak Koruyucu Krem: Bu dudak koruyucusunu yapmak için 2 yemek kaşığı kadar balmumu, 1 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı, çeyrek çay kaşığı vitamin E yağı, çeyrek çay kaşığı kadar vanilya ekstresi ve çeyrek çay kaşığı kadar bala ihtiyacınız var.



Renklendirme yapmak için sevdiğiniz eriyen bir şekeri kullanabilirsiniz. Eğer bu yoksa beyaz ya da krem renginde gıda boyası da olur. E vitamini yağı, Hindistan cevizi yağı ve balmumunu eritme tenceresine ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş ısıtarak hepsini birbirine karıştırın. Daha sonra vanilya özü ya da ekstresi ile balı ve şekeri ilave edin ve iyice karıştırın.

Hepsi birbirine güzelce karıştıktan sonra karışımı ocaktan alın ve minik kapaklı şişeye dikkatli bir şekilde dökün. Kullanmadan önce donmasını beklemeyi unutmayın.

Karamelli Dudak Koruyucu Krem: Bu güzel dudak koruyucu hazırlayabilmek için 1 çay kaşığı kadar balmumu, 1 çay kaşığı kadar badem yağı, çeyrek çay kaşığı kadar E vitamini yağı, 1 çay kaşığı kadar bal, 1 çay kaşığı kadar kakao yağı, 1 çay kaşığı kadar da karamel parçaları gerekli.



Balmumunu, Hindistan cevizi yağını ve kakao yağını arka arkaya eritme tavanıza ekleyin. Bu üç karışımda eriyen dek arada karıştırın. Karışım eridikten sonra karamel parçalarını eritme tavasına ekleyin ve iyice eriyip karışana dek tahta bir kaşık ile karıştırın.



Karamel eridikten sonra balı karamele ilave edin. Sonra çok iyi bir şekilde karıştın. Karamel rengi hâkim olduğu zaman tavayı ocaktan indirin. Daha sonra dikkatli bir şekilde karamel karışımı mini cam kavanoza dökün ve donması için bir kenara kaldırın.

Kızılcıklı Dudak Koruyucu Krem: 1 çay kaşığı rendelenmiş balmumu, 1 çay kaşığı kadar badem yağı, 1 çay kaşığı bal, çeyrek çay kaşığı E vitamini yağı ve kızılcık reçeli, sosu ya da kızılcık meyvesi.

Eğer kızılcıkları meyve olarak aldıysanız bu meyveleri iyice ezmeniz gerekiyor. Kızılcık sosu, reçeli ya da ezilmiş kızılcıkları, balmumunu ve diğer malzemelerin hepsini eritme tavasının içine atın ve hiç eritme tavasının başından ayrılmadan karıştırarak hepsini eritin. Daha sonra hazırladığınız karışımı minik cam kavanoza dökün. Eğer isterseniz içerisine farklı renklerde simler de ilave edip dudak koruyucu kreminizde biraz farklılık yaratabilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun!

Minik kavanozları genelde aynı boyutta yani minik olarak tutun. Çünkü hiç kimse devasa kavanozlarda dudak kremine ihtiyaç duymaz. Ayrıca küçük kavanoz demek çanta ya da cebinize de dudak koruyucunuzun sığabileceği anlamına gelmektedir.

Dudak koruyucusu için seçtiğiniz kavanozların ağızları sıkı bir şekilde kapanmalıdır.

Kaynak:


Kaynak: mahmure.hurriyet.com.tr

Son Dakika Kadın Ev Yapımı Dudak Koruyucu Tarifleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement