Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Emlak

Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Tasarruflu ev aletlerinin kullanımıyla, çevrenin korunması ve ekonomiye katkı sağlanması mümkün....

04.06.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, Dünya Çevre Günü'nde su ve enerji tasarruflu ev aletlerine geçişin tek tek aileler için küçük ama ülkemiz ve doğal kaynakların korunmasında toplamda çok olumlu sonuçları olacağı mesajını veriyor.

Yapılan hesaplara göre bugün evlerde 24 milyon buzdolabının, 15 milyonunu enerji verimliliği düşük olan buzdolaplarının oluşturuyor. Bu 15 milyon buzdolabının enerji verimliliği sağlayan yeni nesil Profilo buzdolaplarıyla değiştirilmesi halinde Keban ve Atatürk barajının ürettiği elektrik kadar tasarruf elde edilebiliyor.

Günümüzde doğal kaynakların hızla tükeniyor olmasının yanı sıra ekonomik koşulların da zorlamasıyla "tasarruf" sözcüğü hak ettiği değeri yeniden kazanıyor. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri bir taraftan dayanıklı, estetik ve ileri teknoloji ile geliştirilen ürünleri ile hayata konfor katıp kolaylaştırırken, diğer taraftan üst düzeyde elektrik ve su tasarrufu sağlayan ürünlerini tüketicisinin beğenisine sunuyor.

Ülkemizde konutlarda kullanılan enerji, toplam enerji tüketiminin yüzde 30'una, kullanılan elektrik ise toplam elektrik tüketiminin yüzde 40'ına denk gelirken, hane sayısının yaklaşık 20 milyon 500 bin olduğu dikkate alınırsa, tasarruflu ev aletlerinin kullanımıyla, çevrenin korunması, aile ve ülke ekonomisi için elde edilecek yararlar büyük önem kazanıyor. Yapılan hesaplara göre bugün evlerde 24 milyon buzdolabının, 15 milyonunu enerji verimliliği düşük olan buzdolaplarının oluşturuyor. Yapılan hesaplara göre bu 15 milyon buzdolabının enerji verimliliği sağlayan yeni nesil Profilo buzdolaplarıyla değiştirilmesi halinde Keban ve Atatürk barajının ürettiği elektrik kadar tasarruf elde edilebiliyor.

Böylelikle hem çevrenin korunmasına hem de aile bütçesine destek sağlayan Profilo için üretimden satış sonrasına kadar geçen süreçte çevre dostu olma konusu büyük önem ve değer taşıyor. Markanın özünde yer alan "ödenen paraya değer" anlayışı özellikle çevre konusunda tüketicisine gerek satın alırken gerekse kullanırken kazanç sağlama bilincini beraberinde getiriyor. Profilo'nun bu felsefeyle gerçekleştirdiği ürün geliştirme faaliyetleri çevre korumaya yoğunlaşıyor.

Bu sayede Profilo'nun tüm buzdolabı ürün gamı A+, tüm çamaşır makinesi ürün gamı A+, tüm bulaşık makinesi ürün gamı A+ ve tüm fırın ürün gamı A-%10 ve daha iyi enerji sınıfı ürünlerden oluşuyor. Buzdolaplarında A++ (A sınıfından yüzde 40 daha tasarruflu) seviyesine varan enerji sınıfı, derin dondurucularda bile A+ seviyesinde. Çamaşır makinelerinde A+++ - %10 ( A sınıfından yaklaşık % 50 daha tasarruflu), bulaşık makinelerinde A++ (A sınıfından yaklaşık yüzde 20 daha tasarruflu) ve fırınlarda A -% 20 enerji tasarrufuna kadar ulaşan Profilo için bu sayede gelecek kuşaklara daha yaşanılası bir dünya bırakma konusunda da marka olarak tüketicisinin beklentisini yerine getirmiş oluyor. Çevre Dostu felsefesini benimseyen Profilo ürünleri, yüzde 100 geri dönüşümlü olma özelliğine de sahip. Ambalaj, kullanım kılavuzu gibi unsurlarda bile geri dönüşümlü kağıt kullanımını önemseyen markamız, bu sayede ilgili sektöre desteğini de bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor.

Tasarruflu Ürünlerle Daha İyi Bir Çevre Daha İyi Bir Gelecek

Ar-Ge çalışmalarını özellikle enerji verimliliği üzerinde yoğunlaştıran Profilo'nun yüksek tasarruf değerleriyle gerek doğal kaynakların korunmasına gerekse aile bütçesine katkı sağlayan ürünlerinin başında A++ enerji sınıfı BD3058W3VV LowFrost buzdolabı, A+++ sınıfı 6 kg kapasiteli CM1002LTR çamaşır makinesi, Reddot Tasarım Ödülü sahibi A+ sınıfı, 5 programlı BM5380MA bulaşık makinesi geliyor. Bu ürünler sağladıkları yüksek enerji tasarrufuna karşılık fonksiyonellik, konfor ve kullanım kolaylığından ödün vermiyor. Hepsi Profilo Dayanıklı Ev Aletleri'nin üst düzeyde enerji tasarrufu sunan ürünleri ve hepsi Dünya Çevre Günü'nde yine daha yeşil bir dünya için kullanıma hazır.

Enerji tasarrufu konusunda doğru bilinen yanlışlar

* Bulaşıkları bulaşık makinesine yerleştirmeden önce ve makineden çıktıktan sonra elde yıkayarak gereksiz yere su tüketimi yaratmak.

* Tükettikleri elektrik enerjisinin yüzde 90'ını suyu ısıtmada kullanan çamaşır makinelerinde, beyaz çamaşırları 40 derece yerine 60 ya da 90 derecede yıkayarak elektrik faturasının gereksiz yere artmasına neden olmak.

* A ve daha üst enerji sınıfı buzdolaplarının fiyatını yüksek bularak eski buzdolaplarının yarattığı yüklü faturaları her ay ödemek zorunda kalmak.

* Elektrikli cihazları kapatmak ya da stand by konumuna getirmek; ama cihazları prizde takılı bırakarak elektrik tüketiminin yapılmadığını düşünmek.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement