Evde Sağlık Hizmetlerine 12 Yeni Araç - Son Dakika
Güncel

Evde Sağlık Hizmetlerine 12 Yeni Araç

Evde Sağlık Hizmetlerine 12 Yeni Araç

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerin evde sağlık hizmetleri birimlerinde kullanılmak üzere 12 yeni aracı düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sundu.

29.03.2018 15:51  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Binası önünde düzenlenen törene, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Sağlık Müdürlüğü başkan ve başkan yardımcıları ile kamu hastanelerinin başhekimleri katıldı.

Evde sağlık hizmetlerinin, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşa dokunan en önemli projelerinden birisi olduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, " Bu sayede yatağa bağımlı vatandaşlarımızın teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, kronik bir hastalığın takibinde ya da herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmeti alabilmektedir" dedi.

2018 yılından itibaren İlçe Sağlık Müdürlüklerinde Evde Sağlık Koordinasyon birimleri oluşturulduğunun bilgisini veren Dr. Akan, "Bu sayede evde sağlık hizmeti alan hastalarımız aile hekimlerimiz tarafından ziyaret edilerek birinci basamak sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler " dedi.

YOĞUN BAKIM VE PALYATİF BAKIMLARIN YÜKÜ AZALACAK

2010 yılından bu yana 24 bin 721 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğinin altını çizen Dr. Akan, "Şubat ayı itibariyle 7 bin 273 aktif hastamıza 25 ekip, 123 personel ve 8 aracımızla evde sağlık hizmeti sunuluyordu. Bugün filomuza 12 aracımızı daha katarak sayıyı 20'ye çıkarttık ve bu alandaki açığı kapatmış olduk. Son dönem kanser hastaları, felçli hastalar, ileri derece KOAH hastaları imkânsızlık nedeniyle evde bakımı yapılamadığı için mecburen hastanelerde bakımı yapılıyor. Evde sağlık hizmetlerinin efektif bir şekilde çalışması, hastanelerde yoğun bakım ve palyatif bakımların yükünü hafifletecektir. Bu sayede yoğun bakım yataklarında üçte bir oranında rahatlama sağlayacağız" şeklinde konuştu.

12 HASTANENİN ARAÇ EKSİĞİ GİDERİLDİ

Araçların dağıtımıyla Bursa'da bütün hastanelerin bu yöndeki eksiğini tamamladıklarını vurgulayan Dr. Akan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Evde sağlık hizmetlerine katılan 12 araç; Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Gürsu Devlet, İlker Çelikcan Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, İznik, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi, Gemlik, Karacabey İlçe Devlet Hastaneleri ile Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayacak. Bu vesileyle bugün hizmete giren araçlarımızın ve evde sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören kurdele kesimi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evde Sağlık Hizmetlerine 12 Yeni Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement