Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler - Son Dakika
Dekorasyon

Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler

Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler

Son zamanlarda hayatınıza biraz daha renk ve mutluluk katacak yeni, ama kolay uygulayabileceğiniz fikirlere mi ihtiyacınız var? Bu tarz küçük ama etkili değişikliklere evinizden başlamaya ne dersiniz?

09.06.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendinizi en rahat hissettiğiniz yer olan eviniz varken, aslında mutluluğu çok uzaklarda aramaya gerek yok. İşte sizler için derlediğimiz, sizi evde mutlu edecek şeyler:

Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler

Bitki yetiştirin

Evde uğraşabileceğiniz en basit, ekonomik, ve zevkli hobilerin başında bitki yetiştirmek geliyor. Üstelik bu iş için bir bahçenizin olmasına da gerek yok. Yetiştirmek istediğiniz bitki ya da bitkilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak pencere önleri ya da balkonlar bu iş için oldukça ideal. Çiçekleri seviyorsanız, menekşe, sardunya, ya da orkide yetiştirebilirsiniz. Mutfağınıza biraz daha lezzet katmak için saksıda soğan, sarımsak, nane, fesleğen, roka ve maydanoz gibi bitkiler de yetiştirebilirsiniz. Sulamayla bile uğraşacak zamanınız olmadığını düşünüyorsanız, fazla su istemeyen kaktüs ve sukulent çeşitleriyle de evinizi güzelleştirebilirsiniz.

Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler

Yemek yapın

    Güzel bir yemek hangimizi mutlu etmez ki? Mutfak sanatlarına karşı bir ilginiz varsa, internet sayesinde dilediğiniz tarife anında ulaşabilir ve bu tarifleri evinizin rahatlığında deneyebilirsiniz. Haftanın bir ya da birkaç gününü, sadece sizi değil, büyük ihtimalle ev halkını da çok mutlu edecek bu merakınıza ayrın. Hatta yukarıda bahsettiğimiz gibi, balkonunuzda yetiştirdiğiniz otları da işin içine katarak mutluluğu ikiye katlayabilirsiniz.

    Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler

    Bir hayvan sahiplenin

    Bu önerimiz herkes için uygun olmayabilir, ama hayvanlara karşı sağlık problemleriniz yoksa ve bir evcil hayvana ihtiyaç duyabileceği bakımı sağlayacağınıza inanıyorsanız bir canlıya evinizi açmak da evde sizi mutlu edecek şeyler listesinin başında geliyor. Hayvanları sevdiğiniz halde henüz böyle bir sorumluluk altına girmeye hazır olmadığınızı düşünseniz bile, evinizde hayvanlar için yapabileceğiniz pek çok şey var.

    Yazın sokak hayvanları için evinizin önüne bir kap su bırakmak, kışın da onları soğuktan koruyacak basit karton kulübeler hazırlamak hem sizi, hem de tüylü dostlarımızı çok mutlu edecek. Bunlar dışında, yemek artıklarınızı da sokak hayvanlarıyla paylaşabilir, kuşlar için pencerenin önüne ekmek kırıntıları bırakabilirsiniz.

    "Kendin Yap" projelerini deneyin

    El becerinize güveniyorsanız, DIY (do-it-yourself) olarak da bilinen "kendin yap" projeleri de sizi mutlu edecek aktiviteler arasında. İnternette, özellikle Pinterest ve Youtube'da size ilham verecek çok sayıda yerli ve yabancı kaynak mevcut. "Kendin yap" projeleriyle evinizdeki eski eşyaları yeniden değerlendirebileceğiniz gibi, sıfırdan bir şey üretmenin mutluluğunu da yaşayabilirsiniz. Ahşap boyama, kokulu mum ve taş yapımı uygulayabileceğiniz seçeneklerden bazıları. Gardırobunuza biraz hareket katmak içinse takı tasarımı, örgü, ya da tığ gibi el işlerini öğrenmeyi düşünebilirsiniz.

    Kaynak: Milliyetemlak.com

    Son Dakika Dekorasyon Evde Sizi Mutlu Edebilecek Küçük Şeyler - Son Dakika

    Sizin düşünceleriniz neler ?

    • İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace
      27 Mar İstanbul'un Kalbindeki Vadi İstanbul: Skyland Home ve CoFounder Workspace

      İstanbul'un merkezinde yer alan Vadi İstanbul, Skyland Home ve CoFounder Workspace ile iş dünyasının ve ev dekorasyonunun merkezi haline geliyor. Skyland Home, ev dekorasyonu ve mobilya alışverişi için zengin bir ürün yelpazesi sunarken, CoFounder Workspace tasarımcılar ve iç mimarlar için özel bir çalışma alanıdır. İş ve yaşamı bir araya getiren bu merkez, inovasyon ve estetik arasındaki dengeyi bulmayı mümkün kılıyor.


    Advertisement