Evden Uzaklaştırma Cezası Alan Emekli Asker, Karavanda Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Evden Uzaklaştırma Cezası Alan Emekli Asker, Karavanda Yaşıyor

ANTALYA'da oturan emekli asker Orhan Özmenlikan (58), aile içi meseleden tartıştığı eşi Z. Özmenlikan ile mahkemelik oldu.

17.09.2018 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da oturan emekli asker Orhan Özmenlikan (58), aile içi meseleden tartıştığı eşi Z. Özmenlikan ile mahkemelik oldu. Mahkeme, Orhan Özmenlikan'a 3 ay evden uzaklaştırma cezası verdi. Kalacak yeri olmayan Özmenlikan, 22 bin TL'ye karavan alarak Konyaaltı Sahili'nde yaşamaya başladı.

Turizmin başkenti Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, alternatif tatil arayanların gözdesi oldu. Sahilde yaz mevsimi boyunca çadır kurup kamp yapanların yanı sıra bugünlerde karavan tatilcileri de sahilin keyfini sürüyor. Sahil bandında birbirinden farklı özellikte 35'in üzerinde karavan dikkati çekiyor. Uydu anteninden güneş enerjisinden elektrik üreten panele kadar teknolojiyle donatılan karavanlar, tatilcilere hem konfor hem de farklı bir deneyim sunuyor.

Sahile 30 metre mesafede yola sıfır sıralanan karavanlarda konaklayanlar hem tatil yapıyor hem de yeni dostluklar ediniyor. Her sabah gün doğarken karavanlarından çıkan tatilciler, çay kahve eşliğinde önce güneşin doğuşunu izleyip ardından sakin denizde kulaç atıyor. Kahvaltısını yapan bazı tatilciler ise edindikleri yeni dostlukların keyfini sürüp deniz kenarında koyu bir sohbete dalıyor.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALINCA KARAVAN SATIN ALDI

Sahildeki tatilcilerinin tamamına yakını karavanı keyfi olarak tercih ederken asker emeklisi 3 çocuk babası Orhan Özmenlikan ise mecbur kaldığı için karavanda kalıyor. Antalya'da oturan Özmenlikan, 13 Ağustos'ta eşi Z.Özmenlikan ile aile içi bir meseleden tartıştı. Özmenlikan, önce polise ardından da savcılığa giderek eşi Orhan Özmenlikan'ı şikayet etti. Mahkemelik olan çiftten Orhan Özmenlikan, 3 ay evden uzaklaştırma cezası aldı. Orhan Özmenlikan, gidecek bir yerinin olmadığını belirterek verilen karara itiraz etti. Mahkeme, Özmenlikan'ın itirazını da reddederek kararı uygulamaya aldı. Tek geliri emekli maaşı olan Orhan Özmenlikan, çaresiz kalınca karavan alıp yaşamaya başladı.

CEZANIN DOLMASINI BEKLİYOR

22 bin TL'ye satın aldığı karavanı Konyaaltı sahiline park eden Özmenlikan, ağustos ayının ortasında beri burada konaklıyor. Piknik tüpünde çay demleyip müzik dinleyerek cezasının dolmasını bekleyen Özmenlikan, hem tatil yaptığını hem de yeni dostluklar edindiğini kaydetti. Hakimin aile bütünlüğünü sağlamak adına adım atmadan uzaklaştırma kararı verip aileleri birbirinden kısa yoldan ayırdığını belirterek kararı eleştiren Özmenlikan, "Karavan güzel, tanımadığım insanlarla güzel muhabbetler kurduk. Dertleşiyoruz. Beni karavanda yaşamaya mecbur bırakan olay aile tartışmasından kaynaklandı. Bir aile danışmanına yönlendirmek yerine direkt uzaklaştırma cezası verildi. Mecbur kaldım. Evimden başka kalacak yerim olmadığı için karavan aldım. Hayatım şimdi burada geçiyor" dedi.

'TELEVİZYON SEYRETMİYORUZ'

Orhan Özmenlikan'ın karavan komşusu emekli mimar İsmail Şenvar (65) ve eşi ev kadını Fatma Şenvar (60) da karavanla tatil yapıyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinden Antalya'nın Kaş ilçesine geldiklerini ve bir süre orada konakladıklarını anlatan İsmail Şenvar, her yıl 3 ay sahil kentlerini gezerek tatil yaptıklarını söyledi. Günün büyük çoğunluğunu sohbet ederek, kitap okuyarak geçirdiklerini anlatan Şenvar, "Hiç televizyon seyretmiyoruz. Günlerimiz çok güzel geçiyor. Karavanda ihtiyaçlarımızı giderecek her şeyimiz var. Elektrik enerjimizi güneşten alıyoruz. Çevreyi kirletmemeye çalışıyoruz" dedi.

Fatma Şenvar ise karavan kampı yapacak yerlerin artması gerektiğini söyledi. 20 yıldır karavan turu yaptıklarını da kaydeden Şenvar, "Sağlıklı, az yiyip ihtiyaçlarımızı minimize ettik. Her şey çok keyifli" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evden Uzaklaştırma Cezası Alan Emekli Asker, Karavanda Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement