Eve Dönüş-Sarıkamış 1915'in Galası Yapıldı - Son Dakika
Magazin

Eve Dönüş-Sarıkamış 1915'in Galası Yapıldı

Eve Dönüş-Sarıkamış 1915\'in Galası Yapıldı

Başrollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak, Sevket Süha Tezel, Sıla Çetindağ, Myraslava Kostyeva Akay ve Şebnem Hassanısoughi 'nin paylaştığı "Eve Dönüş-Sarıkamış 1915" filmi yarın vizyona giriyor.

07.03.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başrollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak, Sevket Süha Tezel, Sıla Çetindağ, Myraslava Kostyeva Akay ve Şebnem Hassanısoughi 'nin paylaştığı "Eve Dönüş- Sarıkamış 1915" filmi yarın vizyona giriyor.

Yönetmen Alphan Eşeli'nin ilk uzun metraj filmi 'Eve Dönüş – Sarıkamış 1915', Kanyon'da yapılan özel gösterimle sinema seyircisiyle buluştu. İnsanın hayatta kalma mücadelesine odaklanırken, savaşın dehşetini izleyiciye bir kez daha hatırlatan ve kolay kolay hafızalardan çıkmayacak karelerle dolu "Eve Dönüş - Sarıkamış 1915"in galasına film ekibi tüm kadro katıldı. Galaya gelen konuklar arasında Cem Hakko, Derin Mermerci, Burcu Kara, Özge Özberk, Mehmet Garan, Mete Horozoğlu, Ünal Uzun, Serdar Gülgün, Berna Sağlam Naipğlu, Oğuz Peri, Tamer Yılmaz, Fırat Doğruloğlu, Şahin Irmak ve Gökçe Bahadır katıldı.

8 İNSANIN HİKAYESİNİ ANLATIYOR

I. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 90 bin askerin şehit düştüğü "Sarıkamış Harekatı" Osmanlı İmparatorluğu'nun mağlubiyeti ile sonuçlandı. Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi Ocak 1915 tarihiyle artık hiç kimseye ait olmayan, belirsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir yere dönüştü. Ne Rusların, ne de Osmanlı'nın tam olarak sahip olamadığı, yönetim ve otoriteden yoksun bu bölgede kaderlerine terk edilen insanlar, kendilerini daha önce karşılaşmadıkları bir hayatta kalma mücadelesi içinde bulurlar. Bakü'de görevli Hariciye Nazırlığı Kalem Müdürü'nün eşi Gül Hanım ve kızı Nihan, onlara Erzurum yolunda eşlik eden Hariciye Nazırlığı mensubu Saci Efendi, zorlu ve sert kış koşullarının hakim olduğu bu kimsesiz topraklarda yol alırken savaşın ortasında kalmış, harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşırlar. Issızlığın ortasında ki bu köyde geçirdikleri ilk akşamlarında yalnız olmadıklarını öğrenirler. Birbirlerinden farklı, toplumunun değişik sınıf ve kültüründen gelen 8 insan, vahşi doğanın ve koşulların ortasında kalmış bu ıssız köyde dayanılmaz bir açlıkla baş ederken hayatta kalmanın peşinde ve eve dönüş mücadelesi ile karşı karşıyadır artık…" - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Eve Dönüş-Sarıkamış 1915'in Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement