Adana'da Töre Kurbanı Edilen Kadınların Ölümüne Dair Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı! - Son Dakika
Güncel

Adana'da Töre Kurbanı Edilen Kadınların Ölümüne Dair Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı!

Aile meclisi tarafından darp edilerek zorla boş bir tarlaya getirilen kadınlardan birinin av tüfeğiyle, bir diğerinin ise tüfekte fişek kalmadığı için dipçikle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

28.06.2017 09:52  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 31 yaşındaki Senem Barık ile 20 yaşındaki Zeliha Sevgilibaş'ı eve erkek aldıkları iddiasıyla aile meclisi kararıyla öldüren, 5'i aynı aileden 6 şüpheli hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 31'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BİRİNİN EŞİ HAPİSTE, DİĞERİ BOŞANMIŞ

Eşi uyuşturucu suçundan hapse giren 3 çocuk annesi Senem Barık ile eşinden boşanan 2 çocuk annesi Zeliha Sevgilibaş, birlikte yaşamaya başladı. Senem Barık, bir restoranda çalışan Osman Can (35) ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Bir süre sonra Senem Barık, Osman Can'dan ayrıldıktan sonra başka biriyle sevgili oldu. İddiaya göre bunu kendine yediremeyen Osman Can, Barık'ın ailesini defalarca arayarak, kızlarının kötü yolda olduğunu eve erkek aldıklarını söyledi.

TÜFEKTE FİŞEK KALMAYINCA DİPÇİKLE VURARAK ÖLDÜRDÜ

Bunun üzerine Barık ailesi bir araya gelip aile meclisinde "Namusumuzu temizleyelim" diyerek Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ı öldürmeye karar verdi. 10 Nisan'da merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne giden Hikmet (65), Davut (40), Yahya (37), Savaş (30) ve Doğan Barık (19) 2 kadının yaşadığı evin kapısına geldi. Kadınların kapıyı açmaması üzerine Doğan Barık duvardan atlayarak eve girdi. Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ı döven Doğan Barık, kadınları otomobile bindirdi. Doğan Barık, Barış Mahallesi çevresinde kadınları arabadan indirerek boş bir tarlaya götürdü. Senem Barık'a av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Doğan Barık, kaçmaya çalışan Zeliha Sevgilibaş'ı ise tüfekte fişek kalmadığı için başına dipçikle vurarak öldürdü. Cesetlerin bulunmasının ardından başlayan soruşturma kapsamında 5 şüpheli, daha sonra da Osman Can gözaltına alındı.


ÖNCE İTİRAF ETTİ SONRA REDDETTİ

İfadesi alınan Doğan Barık, 2 kadını kendisinin öldürdüğünü kabul etti. Daha sonra ikinci kez ifade veren Doğan Barık, bu kez cinayetleri dedesi Hikmet Barık'ın işlediğini, tüfeği kendisine vererek cinayetleri üstlenmesini istediğini söyledi. Hikmet Barık ise olay günü kardeşinin yanında olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Barık ailesinden 5 şüpheli hakkında 2 kişiyi töre gereği öldürme suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, konut dokunulmazlığını ihlal ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından ise 23'er yıla kadar, Osman Can hakkında ise azmettirme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Adana\'da Töre Kurbanı Edilen Kadınların Ölümüne Dair Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı!
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Töre Kurbanı Edilen Kadınların Ölümüne Dair Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement