'Evet'i Müsvedde Sandığı Zarfa Bastı - Son Dakika
Güncel

'Evet'i Müsvedde Sandığı Zarfa Bastı

\'Evet\'i Müsvedde Sandığı Zarfa Bastı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, oyunu Mersin'de kullandı.

12.06.2011 12:45  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, oyunu Mersin'de kullandı.

Bir grup partili ile merkez Akdeniz ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Lisesi'ne gelen Çağlayan, okul bahçesinde ve içerisinde bazı vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

1001 No'lu sandıkta oyunu kullanan Çağlayan, oy kullanılması için ayrılan bölüme geçtikten sonra, "Yeni bir zarf alma imkanım var mı? Zarfı müsvedde kağıt zannettim" diyerek yeni bir zarf aldıktan sonra oy verme işlemini tamamladı. Ardından, sandık görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, diğer sandık görevlilerini de ziyaret eden Çağlayan, başarılar diledi ve herhangi bir sorun olup olmadığını sordu.

Çağlayan, okul bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an sözün bittiği yerdeyiz. Söyleyeceklerimizi 2 ay boyunca söyledik" dedi.

Hükümet olarak 8, 5 yıldır söylemek istedikleri her şeyi dile getirdiklerini anlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

"Allah ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu etsin. İnşallah Mersin'imiz için hayırlı olur. Ümit ediyorum ki bu seçimler yeni ufukların, yeni demokratik açılımların ve yeni gelişmelerin vesilesi olacaktır. Sandıktan ne çıkarsa, herkes onu kabul edecektir. Bugün siyasilerin sözünün bittiği, milletin sözünün başladığı noktadayız. Milletimiz huşu ve bir bayram havası içerisinde oylarını kullanıyor. Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah ülkemize gelecekte çok daha iyi günlerin yaşandığı ve demokrasinin daha da yeşerdiği günleri nasip etsin. "

HEYECANLANDINIZ MI?

Çağlayan, bir gazetecinin "İçeride oy kullanırken, yanlışlıkla zarfa 'evet' dediniz. Heyecanlandınız mı?" demesi üzerine, şunları kaydetti:

"Heyecan olur mu hiç? Ben yıllardır oy kullanıyorum. Ama kaşenin içi görünmüyor. Ben mühendisim, kaşe ne basıyor, görmemiz lazım. Kontrol etmem lazım. Zarfı da müsvedde kağıt zannederek, onu kullandım. Siz zarfa değil, vazifeye bakacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun. "

Bakan Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından bir vatandaşın, çocuklarının torpil yapıldığı için iş bulamadığını öne sürmesi üzerine de,

"Bizim dönemimizde devlet işinde torpil olmaz. Ben bunu kabul etmem. Gider sınava girer, yazılıya girer, kazanır işe girer. Ama bakılır, özel sektörde istediği bir şey varsa, yardımcı olmaya çalışırız" diye konuştu.

ÇELİK, OYUNU Şanlıurfa'DA KULLANDI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, milletvekili adayı olduğu Şanlıurfa'da oyunu kullandı.

Süleymaniye Mahallesi'ndeki Mehmet Saçlı İlköğretim Okulu'nda 1288 no'lu sandıkta oy kullanan Bakan Çelik, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir genel seçimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Çelik, "Huzur içerisinde geçiyor şu an itibariyle. İnşallah bugün tümüyle huzur içerisinde tamamlanır ve bu sınavı da Türkiye başarılı bir şekilde geçer. Tabii ki demokrasinin güzelliği, sandıkta milletimizin tercihleri ortaya çıkacak. Bu tercihlerin Şanlıurfamız, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyoruz, tekrar 'hayırlı olsun' diyorum" dedi.

Bir gazetecinin önceki seçimlerde AK Parti'nin 9 milletvekili çıkardığını, bugün yapılan seçimlerde de milletvekili sayısında artış yaşandığını hatırlatarak, AK Parti olarak bir hedefleri olup olmadığını sorması üzerine Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Siyasetçinin hedefi en yüksek hedeftir. Ama milletin takdirine hepimiz saygı duyacağız. 52 gün Şanlıurfa'da süreci en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. İnanıyorum ki Şanlıurfalılarla kurulan bu güzel iletişim sandığa da yansır. Ama vatandaşımızın takdiri, ortaya konulacak neticeye saygı duyuyoruz. "

Bakan Çelik, daha sonra okuldan ayrıldı.

DAVUTOĞLU, OYUNU Konya'DA KULLANDI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oyunu Konya'da kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Evet'i Müsvedde Sandığı Zarfa Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement