Evi Yanan Aile İçin Belde Halkı Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Evi Yanan Aile İçin Belde Halkı Seferber Oldu

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesinde 24 Nisan'da çıkan yangında seferber oldukları halde iki katlı ahşap evi kül olmaktan kurtaramayan belde halkı, bu kez imece usulüyle evi yeniden inşa ediyor.

14.05.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERDAR YİĞİT - Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesinde 24 Nisan'da çıkan yangında seferber oldukları halde iki katlı ahşap evi kül olmaktan kurtaramayan belde halkı, bu kez imece usulüyle evi yeniden inşa ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çukurca'da yaşayan ve asgari ücretle Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Beytar'a ait evdeki yangını söndürmek için çeşmelerden kovalarla su taşıyarak örnek bir dayanışma sergileyen belde halkı, evsiz kalan aileyi yalnız bırakmadı.

Eşyalarıyla küle dönen evi yeniden inşa etmek için kolları sıvayan belde halkı, Beytar ailesi için çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle yardım kampanyaları başlattı.

Domaniç Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum, kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 4 bin 500 tuğla, 1 ton demir ve bir kamyon kum, 80 torba çimento, battaniye, mutfak araç gereçleri, bakkal ve marketlerden de gıda ihtiyaçları temin edildi.

Toplanan yardımlarla evin inşaatına başlayan ve her gün sırayla çalışan belde halkının erkekleri, karınlarını da yine sırayla kadınların yaptığı yemeklerle doyuruyor.

"Yardımlarla gelen malzemelerle sıfırdan bir ev yapıyoruz"

Belde sakinlerinden inşaat ustası Ali Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın çevredeki köy, ilçe ve ilden gelen yardımlarla inşaata başladıklarını belirtti.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Biz inşaat ustaları olarak Harun Alak kardeşimle devamlı buradayız. Günlük 10-15 kişi sırayla hayrına inşaata çalışmaya geliyor. Yangında evdeki eşyalar ve yapı malzemeleri tamamen yandığı için yardımlarla gelen malzemelerle sıfırdan bir ev yapıyoruz. Tek katlı evimiz üç oda bir mutfaktan oluşacak ve inşaatı iki ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Ev tamamlandığında ailenin günlük kullanımı için ev eşyasına ihtiyacımız olacak. Duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz."

İnşaatta çalışan Mehmet Özer de Hüseyin Beytar'ın evini el birliğiyle yeniden inşa edeceklerini söyledi.

Özer, "Yangınzede kardeşimizin yaralarını sarmak için belde halkı olarak erkekler inşaat sahasında, kadınlarımız ise yeme içme ihtiyacı işlerinde canla başla çalışıyor. Ustalık ve işçilik işlerini tamamen ücretsiz bizler üstlendik." dedi.

Ceyhun Ergün de acıların paylaştıkça azaldığını, belde halkının tam bir birlik ve beraberlik içinde yangınzede aileye yardımcı olduğunu dile getirdi.

"Çok duygulandım"

Evi yangında kullanılamaz hale gelen Hüseyin Beytar da "Yangın esnasında işteydim. Halkımızın yardım çabalarını televizyondan izledim ve çok duygulandım. Başımıza gelen bu talihsiz olayda can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Yardımcı olan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Çukurca beldesinde, Hüseyin Beytar'a ait iki katlı ahşap evde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangını söndürmek için belde sakinleri itfaiye ekipleri gelene kadar çeşmelerden kovalarla su taşımıştı. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alınan yangında ev kullanılamaz hale gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evi Yanan Aile İçin Belde Halkı Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement