Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyor - Son Dakika
3.Sayfa

Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyor

Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyorŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında bir ev kül oldu.

07.07.2019 10:16  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyor

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında bir ev kül oldu. Evleri yandığı için komşularına misafir olan aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Yangın, Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde bir evde çıktı. Elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede evi kapladı. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sonrasında evdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi.

"Evimiz yandı, yardıma ihtiyacımız var"

Zor durumda olduklarını ve yetkililerden bu anlamda destek beklediklerini dile getiren 3 çocuk babası Salih Karataş, "Evde yangın çıktığı zaman ben çalışıyordum eşimde taziyedeydi. Komşularım evimin yandığını görünce bana haber verdiler. İşimi bırakıp eve gelinceye kadar evim yanmıştı. Evim yandıktan sonra belediyeden bir ekip geldi. Ekipler, evin kaplarını, pencerelerini ölçtü. Ekipleri bana yardım edeceklerini söylediler. Yaklaşık 2 ay geçti, ekipleri dediler ki evin kapı ve pencerelerini biz yapacağız. Evin tamiratını da size ait olduğunu ifade etiler. Evim yandığı için belli bir süre komşularımda kaldım. 20 gündür ben yanmış evimde oturuyorum. Evimi temizledim. Evin biraz da olsun tamiratını yaptım. Mecburen burada kalmak zorundayım. Ben hurdacıyım aylık 500 lira kirayı nasıl ödeyim. Benim bir çocuğumda engelidir. Çocuğum için bir araba vereceklerdi. Raporda da yazılı ama çocuğum için arabayı da getirmediler. Evi yapan mücahitte ev yanınca gelip bakmadı. Bize yardım edilmesini istiyorum. Ev yandığı için doğru dürüst işe de gidemiyorum. Parka bile gidip oturamıyorum. Çünkü evin her tarafı açıktır. Akşam olunca evin içerisi karınca doluyor. Bir haftadan beridir çocuğum ateşi oluyor. Bize yardım edilmesini istiyoruz" dedi.

Evi yandığı için çaresiz olduklarını belirten anne Saniye Karataş da, 3 çocuğuyla zor durumda kaldıkları için yardım beklediklerini aktardı.

Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Evi yanınca mağdur olan aile yardım bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı
    13:48 Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı

    Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, kaçarken düşerek kanlar içinde kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde köpeklerin Oluçay'ın üzerine koştuğu ve hızlıca kaçtığı görülüyor. Olayın ardından mahalle sakinleri, köpek saldırıları nedeniyle çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı
    13:43 Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimler sonucunda 2016'da 225 bin, 2019'da 290 bin, 2024'te ise toplamda 485 bin 710 işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere uygulanan cezaların iptal edildiği de açıklandı.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

  • Karabük'te Uyuşturucu Operasyonunda 4 Şüpheli Tutuklandı
    13:37 Karabük'te Uyuşturucu Operasyonunda 4 Şüpheli Tutuklandı

    Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 15,71 gram sentetik uyuşturucu, 4 gram kubar esrar, 17 sentetik ecza hapı, 7 kök kenevir, 2,73 gram kenevir tohumu, hassas terazi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı, sigaraya sarılmış sentetik uyuşturucu ve 6 bin 370 lira ele geçirildi.

  • Ahır olarak kullanılan mağaraya kurtlar dadandı: 30 keçi ve 30 oğlak telef oldu
    13:30 Ahır olarak kullanılan mağaraya kurtlar dadandı: 30 keçi ve 30 oğlak telef oldu

    Hakkari'nin Depin Vadisi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Bedel Akar'ın ahır olarak kullandığı mağaraya aç kurtlar dadanarak 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Kurt saldırısı sonucunda yaralanan hayvanlar imha edilmek zorunda kalındı.


Advertisement