Evimizin Yeni Sağlık Elçileri Eskişehirli Anneler Oldu - Son Dakika
Güncel

Evimizin Yeni Sağlık Elçileri Eskişehirli Anneler Oldu

Sanofi Pasteur, ÇABA Derneği işbirliğiyle başlattığı 'Evimizin Sağlık Elçileri' projesi ile önlenebilir hastalıklara çeşitli illerde dikkat çekmeye devam ediyor.

15.11.2018 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevilen oyuncu Begüm Kütük, ekranların renkli siması Saba Tümer, Dr. Özlem Cankurtaran ve alanında uzman isimler, Eskişehir'de düzenlenen eğitimde "Çocukluk dönemi aşıları" ile "Eklem Kireçlenmeleri" konularını konuştu.

14 Kasım 2018/ Eskişehir: Sanofi Pasteur'ün koşulsuz sponsorluk desteği ile Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından başlatılan "Evimizin Sağlık Elçileri' Projesi, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için doğru bilginin önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

Proje kapsamında düzenlenen dokuzuncu eğitim toplantısı, Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nde, 14 Kasım Çarşamba günü gerçekleşti. Balçiçek İlter sunuculuğuyla, sevilen oyuncu Begüm Kütük, ekranların renkli siması Saba Tümer, Dr. Özlem Cankurtaran, Dr. Pınar Erdoğan Özgür ve Prof. Dr. Taner Güneş "Çocuk Sağlığı" ile "Eklem Kireçlenmeleri" konularını detaylı olarak ele aldı.

PROJENİN BİR YILI DOLMADAN 5 İLDE 9 EĞİTİM DÜZENLENDİ

Sanofi Pasteur Türkiye Avrasya Bölge Başkanı Dr. Emin Turan, proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Sağlık konusunda doğru bilgilenme, hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için doğru bilginin önemine dikkat çekmek amacıyla çıktığımız bu yolda, bugün biraz daha yol kat etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yıldan kısa bir sürede, İstanbul'un farklı semtlerinin yanı sıra İzmir, Bursa, Çanakkale ve Gaziantep'te toplamda 8 eğitim düzenledik. Bugün burada ise 9. eğitimimizi birlikte tamamladık. Temennimiz, bu eğitimleri ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirmek ve her evde bir sağlık elçisi yaratmak."

Projenin, aileden başlayan sağlık bilinciyle topluma katkı sağlaması açısından önemine vurgu yapan ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi ise şöyle konuştu:

"Evimizin Sağlık Elçileri projemiz geçtiğimiz sezon büyük bir ilgi ile karşılandı. Proje sayesinde her kadının evinin sağlık elçisi olması konusunda büyük yol kat ettik. Bu yolda yanımızda koşulsuz desteğiyle Sanofi Pasteur, Acıbadem Sağlık Grubu'nun değerli doktorları, toplumun önde gelen sanatçıları ve gönüllüler vardı. Bu sezon da ilk günkü heyecan ve aynı desteklerle yolumuza devam ediyoruz. Her işin başı sağlık diyerek çıktığımız bu yolda, bilgiyi paylaşarak çoğalmaktan büyük mutluluk duyuyor, ÇABAmızı destekleyen herkese teşekkür ediyoruz."

HEDEF, HER EVDE BİR SAĞLIK ELÇİSİ YARATMAK

Her evde bir 'Sağlık Elçisi' yaratmak için Türkiye'nin farklı illerinde yapılan eğitim programlarını kapsayan proje ile anneler bilgilendirilerek aileden başlayan sağlık bilinciyle topluma katkı sağlanması amaçlanıyor. Eğitime katılanlara 'Evimizin Sağlık Elçisi' sertifikası veriliyor ve bu elçilerin çevresindeki insanları bilinçlendirmesi için düzenli bilgilendirmeler yapılmaya devam ediliyor. Bilinçlendirme çalışmaları aynı zamanda sosyal medya ve internet sitesi aracılığıyla da mesajlar ve doktor sunumları ile destekleniyor. Bu eğitimler ile geniş bir kitlenin sağlık okur-yazarlığı konusunda bilinçlendirilmesi de hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evimizin Yeni Sağlık Elçileri Eskişehirli Anneler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.


Advertisement