Evine Asansör Yaptırılan Engelli Yüzücü Özge'nin Hedefi Avrupa Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Evine Asansör Yaptırılan Engelli Yüzücü Özge'nin Hedefi Avrupa Şampiyonası

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın evine engelli asansörü yaptırdığı bedensel engelli milli yüzücü ve kurbağalama stilinde Türkiye rekorunun sahibi Özge Üstün (23), Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

30.01.2018 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın evine engelli asansörü yaptırdığı bedensel engelli milli yüzücü ve kurbağalama stilinde Türkiye rekorunun sahibi Özge Üstün (23), Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor. Özel asansörün yaptırılmasıyla, engelinin ortadan kalktığını söyleyen Üstün, "Bu sayede yalnız başıma evden çıkıp dolaşabiliyorum. Antrenmanlara kendin gidip geliyorum. Cumhurbaşkanımız benim bir engellimi kaldırıp, hedeflerime ulaşmamı sağladı. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Edirne'de emekli Nezih Üstün ile ev kadını Sevim Üstün'ün kızları Özge Üstün, 'Spina bifida' (omurilik kapanma defekti) ve 'Hidrosefali' (beyinde su toplanması) hastalıkları nedeniyle bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Özge Üstün, yaklaşık 8 yıl önce tedavi amaçlı başladığı yüzmede, antrenörünün tavsiyesi üzerine, kendisini geliştirdi ve yarışlara katılmaya başladı. Mersin'de 2 yıl önce düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda kurbağalama kategorisinde 2 dakika 57 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kıran Özge, Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Fatih Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanın birinci katında oturan Özge Üstün, tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda olduğu için anne ya da babasının sırtında evine girebiliyordu. Haftanın 6 günü Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu'nda yarışlara hazırlanan Özge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak evinin girişine engelli asansörü yapılması için yardım istedi. Erdoğan'ın talimatı üzerine 1 yıl önce Edirne Valisi Günay Özdemir, milli yüzücü Özge Üstün'ün evinin girişine engelli asansörü yaptırdı. Özge'ye Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından havuzdaki antrenmanlarına gitmesi için engelli minibüsü de tahsis edildi.

'CUMHURBAŞKANI ENGELİMİ KALDIRDI'

Özge Üstün, evine engelli asansörünün yapılmasının ardından başarılarına yenilerini ekledi. Özge, son olarak, Aksaray'daki Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre kurbağalama stilinde Türkiye birincisi olurken, 100 metre serbest, 50 metre sırtüstü, 50 metre serbest ve 200 metre serbest kategorilerinde Türkiye üçüncüsü oldu. Bugüne kadar Avrupa ve Türkiye'deki yarışmalarda toplam 44 madalya kazanan Özge Üstün, 1.5 yıl önce Milli Takım'a seçildiğini ve Türkiye'li temsil ettiğini söyledi. Türkiye'de engelli birey olmanın zor olduğunu belirten Özge, şöyle dedi:

"Engelli sporcu olmak çok daha zor. Ama biz artık bunları aştık, sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bundan 2 yıl önce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde beni Edirne'den başarılı kadın sporcu olarak seçmişler. Beştepe'de kadınlar resepsiyonu vardı, kendisini ziyaret ettim. Orada kendisiyle sohbet etme fırsatımız oldu. Bana sıkıntım olup olmadığını sordu. Ben de kendisine ailemin sağlık sorunları nedeniyle beni bir yere kadar taşıyabildiklerini söyleyip, eve giriş çıkışları kolaylaştıracak, engelli asansör platformu kurulmasını talep ettim. Cumhurbaşkanımız bu isteğime karşılık, evime daha rahat girip çıkmam için engelli asansörü yaptırdı. Asansör hayatımı kolaylaştırdı. Bu sayede yalnız başıma evden çıkıp dolaşabiliyorum. Antrenmanlara kendim gidip geliyorum. Yaklaşık 1 yıl önce asansörün yapılmasının ardından katıldığım şampiyonalarda Portekiz'de 4, Mersin ve Aksaray'da 9 madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldum. Barajı geçerek önümüzdeki günlerde ülkemizi Avrupa'da temsil etmek için önüm açıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan benim bir engellimi kaldırıp, hedeflerime ulaşmamı sağladı. Allah kendisinnden razı olsun"

Başarılı sporcunun antrenörü Yasemin Şahin ise Özge Üstün'ün çalışmalarına günde çift antrenman ile devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Özge, 17-18 Ocak tarihleri arasında Aksaray'da düzenlenen yüzme yarışlarında çok güzel bir sonuç elde etti. Çalışmalarımız çok güzel devam ediyor, Avrupa barajını da geçti zaten. Avrupa Şampiyonası'na katılmak için ilerliyoruz. Günde çift antrenman yaptığımız için çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Bu yarışta isteğimizin çok üzerinde başarı elde etti. Yazın yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi çok güzel bir şekilde temsil edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın Özge'nin evine asansör yaptırması bizi çok etkiledi. Özge antrenmanlara gelip giderken çok zorlanıyordu. Şimdi antrenmanlara daha rahat geliyor, bunun başarıda çok büyük etkisi oldu. O yüzden Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz."

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evine Asansör Yaptırılan Engelli Yüzücü Özge'nin Hedefi Avrupa Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement