Evine Gelen Belediye Temizlik İşçileri Celal Amcayı Şeker Komasında Buldu - Son Dakika
Güncel

Evine Gelen Belediye Temizlik İşçileri Celal Amcayı Şeker Komasında Buldu

Evine Gelen Belediye Temizlik İşçileri Celal Amcayı Şeker Komasında Buldu

SAMSUN'da emekli olduktan sonra İstanbul Avcılar'da çakmak ve mendil satarak geçimini sağlayan şeker hastası 72 yaşındaki Celal Acar, evine temizlik için gelen belediye işçilerine yanıt vermeyince polise haber verildi.

03.08.2017 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN'da emekli olduktan sonra İstanbul Avcılar'da çakmak ve mendil satarak geçimini sağlayan şeker hastası 72 yaşındaki Celal Acar, evine temizlik için gelen belediye işçilerine yanıt vermeyince polise haber verildi. Gelen ekipler, kapıyı kırarak içeri girerken, kandaki şeker oranı 830'e çıkan yaşlı adam koma halinde bulundu  hastaneye kaldırılarak yaşama döndürüldü.

Samsun Belediyesi'nden emekli olup Avcılar'a gelerek yerleşen Celal Acar, ekonomik durumunun kötüleşmesi sonucu seyyar satıcılık yapmaya başladı, ardından evsiz kaldı. Ölen eşinin bakımı için ve öldükten sonra eşine bir mezar yaptırabilmek için borçlanan yaşlı adam metrobüs istasyonu yanında mendil ve çakmak satmaya başladı. Celal Acar'ın zorlu yaşamının televizyon programında ekrana getirilmesinin ardından Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin talimatı ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kendisine ev tutarken, kira, depozito, ev gereçleri ve eşyaları karşılanırken kendisinin yemeğini hazırlayabileceğini söylemesi üzerine kuru gıda yardımı yapıldı. Bu arada belediye ekiplerinin evde temizlik hizmetinden de yararlandırılan Celal Acar'ın oturduğu Cihangir Mahallesi'ndeki  eve giden işçiler içeriden yanıt alamadı. Telefonuna da yanıt vermeyen yaşlı adamın durumundan endişe eden görevliler polise bilgi verdi. Kapıyı kırarak içeri giren görevliler Acar'ı yerde baygın halde buldu. Şeker komasına girdiği anlaşılan Celal Acar, çağrılan ambulansla Murat Kölük Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahale ardından Avcılar Hospital'e götürdü.

Acil servisten sorumlu Dr. Ercan Yaşa, ilk sevk edilen ekipteki cihazların çok yüksek değerdeki şekeri değerini ölçemediğini, parmağından kan alarak yaptıkları tespitte bunun çok aşırı değer olan 830 olarak belirlediklerini söyledi. Dr. Yaşa, "Celal amca, tam zamanında bulunmuş. Biraz daha geçse, çok kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Şeker oranını 400'e kadar düşürdük. Durumu kontrol altında" dedi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de hastaneye giderek Başhekim Cengiz Konuksal'dan Acar'ın sağlık durumu hakkında bilgi alırken, "Celal Amca, Avcılar ailemizin çok sevdiğimiz bir ferdi. İyi ki evde temizlik hizmetini başlatmışız. Arkadaşlarımız tam zamanında kendisini yerde baygın halde bulmuşlar" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evine Gelen Belediye Temizlik İşçileri Celal Amcayı Şeker Komasında Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement