Evinin Balkonunu Atölyeye Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Evinin Balkonunu Atölyeye Dönüştürdü

Çorum'da Hititlerin kültür ve sanat merkezi Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük köyünde yaşayan Nihat Kaplan, evinin balkonunda oluşturduğu atölyede belgeseli izleyerek öğrendiği ağaçtan çeşitli hediyelik eşyalar yapıyor.

23.10.2018 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İLYAS GÜN - Çorum'da Hititlerin kültür ve sanat merkezi Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük köyünde yaşayan Nihat Kaplan, evinin balkonunda oluşturduğu atölyede belgeseli izleyerek öğrendiği ağaçtan çeşitli hediyelik eşyalar yapıyor.

Alacahöyük köyünde işlettiği kahvehaneden emekli olan üç çocuk babası 64 yaşındaki Nihat Kaplan, 5 yıl önce izlediği belgesellerden ahşap figürler yapmayı öğrendi.

Evinin balkonunda oluşturduğu küçük atölyede ahşaptan çeşitli figürler yapmaya başlayan Kaplan, zamanla kendini geliştirdi.

Kaplan, önce hobi amaçlı yaptığı çeşitli figür ve maketler beğenilince bunları hediyelik eşya olarak satmaya başladı.

Bu konuda hiç eğitim almayan Kaplan, alet olarak da sadece bir mengene ile testere kullanıyor.

Nihat Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra hobi olarak ağaç oymacılığı yapmaya başladığını söyledi.

İzlediği belgesellerde insanların ağaç oymacılığı yapabileceğini gördüğünü dile getiren Kaplan, "Bir mengene ve bir testere ile ağaçlar alıp yapıp bozdum, yapıp bozdum. Sonra yavaş yavaş figürleri ortaya çıkarmaya başladım." dedi.

Hayvan figürleri yapıyor

Çocukluğunda Kars'tan köylerine kağnıların geldiğini, öküzlerin belirli ücret karşılığında tarlalarını sürdüğünü anlatan Kaplan, "Çocukluğumdan aklımda kalan kağnı ve öküzlerin ağaçtan figürlerini yaparak vakit geçirmeye başladım. Bazen de belgesellerde izlediğim hayvanların figürlerini yapıyorum." dedi.

Kaplan, Alacahöyük'ün tarihi ve turistik bir yer olduğuna işaret ederek, yaptıklarını yoldan geçenlerin görüp beğendiğini, böylece bunları satmaya başladığını belirtti.

Bu işe hobi olarak kendisini oyalamak için başladığını dile getiren Kaplan, "Vatandaşların talep etmesi üzerine satış da yapmaya başladım. Yaptığım eserlerin belli bir fiyatı yok. Ağaç masrafını ortaya koyuyorum, bu kadar eder diye kendi kendime fiyat biçiyorum. Bana, 'Şu fiyata olmaz mı?' diye soranları da kırmıyor, veriyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evinin Balkonunu Atölyeye Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement