Evinin Temelinde Osmanlı Sikkesi Buldu - Son Dakika
Güncel

Evinin Temelinde Osmanlı Sikkesi Buldu

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Kakany şehrine bağlı Yavor köyünde yaşayan Samir Çosiç adlı kişi, evinin temelinde Fatih Sultan Mehmet dönemine ait olduğu sanılan bir sikke ile birkaç çömlek buldu.

17.08.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Kakany şehrine bağlı Yavor köyünde yaşayan Samir Çosiç adlı kişi, evinin temelinde Fatih Sultan Mehmet dönemine ait olduğu sanılan bir sikke ile birkaç çömlek buldu.

Çosiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki eski evi onarmak üzere temelini kazarken bulduğu sikke ve çömlekler konusunda Kakany Şehir Müzesi'ndeki yetkilileri bilgilendirdiğini söyledi. Çosiç, uzmanların bulunan tarihi eserlerin hangi döneme ait oldukları konusunda gerekli incelemeleri yapacağını aktardı.

İlk incelemelere göre bulunan sikkenin Fatih Sultan Mehmet dönemine ait olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Çosiç, Kakany şehri yakınlarındaki Kralyevina Sutyeska yerleşkesinde bizzat Fatih Sultan Mehmet'in emriyle bir cami yaptırılmasının ve Osmanlı'nın bu bölgedeki diğer izlerinin de bu tezi güçlendirdiğini ifade etti.

Çosiç, bulduğu sikkenin ne altın ne de gümüş olduğuna dikkati çekerek, "Bunun değerli olduğunu düşünüyorum. Tam olarak ne olduğu, hangi döneme ait olduğu netlik kazanmadan bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evinin Temelinde Osmanlı Sikkesi Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement