Son Dakika | EVLAT EYLEMİNE KATILAN AİLELER ÇOCUKLARIMIZIN KAÇIRILMASINDA HDP SORUMLU - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | EVLAT EYLEMİNE KATILAN AİLELER ÇOCUKLARIMIZIN KAÇIRILMASINDA HDP SORUMLU

Son dakika haber... VAN'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 28 ailenin, HDP binası önündeki eylemleri 8'inci haftasında da sürdü.

19.04.2021 10:48  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 28 ailenin, HDP binası önündeki eylemleri 8'inci haftasında da sürdü. Lise 2'nci sınıfta okurken, dağa kaçırılan çocuğu Recep Kıpçak için eylemini sürdüren Hüseyin Kıpçak, oğlunu HDP'lilerin kaçırıp, PKK'ya teslim ettiğini söyledi. Musa Abalı ise kızı Ebru'nun piknik bahanesiyle götürüldüğü Edremit ilçesinde çözüm sürecinde PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını belirtti.

Van'da çocukları dağa kaçırılan 28 aile, her hafta perşembe günleri HDP il binası önünde yürüyüp eylem yapıyor. Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aileler, ellerinde çocuklarının fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla 'Dağları kurtlara- kuşlara bırakın', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizleri taşıyor. HDP il binası önüne kadar slogan atıp, yürüyen ailelerden Recep Kıpçak ile Musa Abalı, çocuklarının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tuttu. Kıpçak ve Abalı, yıllardır haber alamadıkları çocuklarına da 'gelin Türkiye Cumhuriyeti Devletine teslim olun' çağrısında bulundu.

'ÇOCUĞUMU SATIP, KENDİLERİNE EV YAPTILAR'

Oğlu Recep'in cep telefonuna kayıtlı fotoğrafını gösteren Hüseyin Kıpçak, 2018'den beri kayıp olan çocuğumdan bilgi alamadım. Ben çocuğum için eyleme katılıyorum. Nerdeyse bana dönüş yapması lazım. Çocuğum lise 2'de okuyordu. Sabah okula giderken kayıplara karıştı. Bir daha da haber alamadık. Ben de ertesi günü 2 Nisan Polis Karakolu'na kayıp başvurusu yaptım. Bugüne kadar hiçbir bilgi alamadım. Çocuğumu HDP götürüp, sattı. Karşılığında para alıp kendilerine ev yaptılar. Bizi de mağdur ve perişan ettiler. 'Oğlum eğer sağsan, mutlaka bana dönüş yap. Gel Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim ol'. Orası senin yerin değil dedi.

'KIZIM GEL, GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OL'

Yaklaşık 6 yıl önce dağa kaçırılan kızı Ebru için eyleme katıldığını söyleyen Musa Abalı da, kızının piknik bahanesiyle Edremit ilçesine götürülüp, PKK tarafından kaçırıldığını söyledi. Abalı, 2015'ten beri çocuğumun yüzünü görmedim. Kayıp olduğu anda Terörle Mücadele Şubesi'ne gidip müracaatımı yaptım, ama iş işten geçmişti. Ben buradan kızıma sesleniyorum. Kızım neredeysen bize dön. Türkiye Cumhuriyeti'ne dön. Bu zalimlere güvenme. Biz ailece perişan olduk. Özellikle seni bekliyoruz. Dön gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Ben senin için buradayım. Sen gelmeyene kadar ölüme kadar eylemi devam edeceğim. Kızım başarılı bir öğrenciydi. Böbrek rahatsızlığı da vardı. Lise 2'ye gidiyordu. 16 yaşındayken kaçırıldı. 2015'te çözüm sürecinde kızımı kandırıp, götürdüler. Ebru kızım, fırsat buldun mu gel güvenlik güçlerine teslim ol. Biz ailece perişanız dedi.

Son Dakika | EVLAT EYLEMİNE KATILAN AİLELER ÇOCUKLARIMIZIN KAÇIRILMASINDA HDP SORUMLU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika | EVLAT EYLEMİNE KATILAN AİLELER ÇOCUKLARIMIZIN KAÇIRILMASINDA HDP SORUMLU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement