DİYARBAKIR - Evlat nöbeti tutan anneden çocukları dağa kaçırılan ailelere "gelin korkmayın" çağrısı - Son Dakika
Güncel

DİYARBAKIR - Evlat nöbeti tutan anneden çocukları dağa kaçırılan ailelere "gelin korkmayın" çağrısı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde "evlat nöbeti" başlatan ilk anneler arasında yer alan ve kararlı mücadelesiyle diğer ailelere de örnek olan Ayşegül Biçer, çocukları dağa kaçırılan annelere, "Gelin korkmayın" diyerek oturma eylemine katılmaları çağrısında bulundu.

02.12.2020 12:09  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde "evlat nöbeti" başlatan ilk anneler arasında yer alan ve kararlı mücadelesiyle diğer ailelere de örnek olan Ayşegül Biçer, çocukları dağa kaçırılan annelere, "Gelin korkmayın" diyerek oturma eylemine katılmaları çağrısında bulundu.

Terör örgütü PKK tarafından HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar'ı geri almak için 22 Ağustos 2019'da partinin il başkanlığı binası önünde başlattığı eylem sonucunda yavrusuna kavuşan anne Hacire Akar'ın mücadelesi, benzer durumdaki annelere de örnek oldu.

Hacire Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemi, her geçen gün yurdun dört bir yanından katılımla sürüyor.

Eyleme katılan ailelerden 20'sinin evladını terörün pençesinden kurtarması, "evlat nöbeti"ndeki diğer aileleri de umutlandırıyor.

"Evlat nöbeti" tutan anneler arasında yer alan Ayşegül Biçer, 2018'de terör örgütü PKK yandaşlarınca kandırılarak 17 yaşında dağa götürülen oğlu Mustafa'yı terörün pençesinden kurtarmak için mücadele ediyor.

Hastalığına rağmen oturma eylemini sürdüren Biçer, oğlunu hatırlattığı için yaşadığı evden başka bir eve taşınmak zorunda kaldı. 15 aydır süren oturma eylemine kararlılıkla devam eden Biçer, günlük yapmaları gereken işleri oturma eylemine göre düzenliyor. Biçer, HDP İl binası önünü boş bırakmamak için eşi Rauf Biçer ile nöbetleşe eyleme devam ediyor. Anne Biçer, nöbetteyken baba da evde çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor.

"Evlatlarımızı kaybettiğimiz yerde arıyoruz"

Biçer, AA muhabirine, 3 Eylül 2019'dan beri evlatlarına kavuşmak için haklı ve kararlı bir mücadele verdiklerini söyledi.

"Evlatlarımızı kaybettiğimiz yerde arıyoruz" diyen Biçer, çocuğunu aramaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini ve ona kavuşuncaya kadar bu mücadelelerinin bitmeyeceğini belirtti.

Biçer, "Bizim hayatımızı kabusa çevirdiler. Evlatlarımızı yüreğimizden kopararak bizi yaraladılar. Her gün can çekişiyoruz ve her gün sabah bir umutla Diyarbakır HDP il binası önüne gidiyoruz. Hakkımız olan evlatları onlardan istemek hakkımız. Hakkımızı da söke söke onlardan alacağız. Umutlarımızı bitirenlerin umutlarını bitirmek, bu vatana, bayrağa zarar gelmesin diye buradayız. Bu mücadele ölümüne devam edecek."

İki çocuğunun olduğunu ve her gün onları evde bırakarak eyleme gittiğini kaydeden Biçer, normal hayatlarının nasıl olduğunu unuttuğunu, çocuklarıyla ilgilenemediğini dile getirdi.

Eylem çadırındaki diğer annelerle birbirlerini teselli ettiklerini ve bu mücadelenin günden güne büyüdüğünü belirten Biçer, "Çocuklarını terörün pençesine kaptıran anneler, gelin korkmayın. Biz evlatlarımızı PKK terör örgütüne kaptırdığımız gün ölmüştük. Daha ne kadar ölebiliriz ki?" diye konuştu.

"Çocuklarımın hakkını PKK'dan almak boynumun borcu olsun"

Yaz, kış, pandemi demeden kararlı bir şekilde eylemlerini sürdürdüklerini dile getiren Biçer, sabah gözlerini eylem çadırının önünde açtıklarını, akşam ise evde yemeği zar zor yetiştirebildiğini anlattı.

Biçer. "Çok iyi biliyorum ki iki çocuğumu da ihmal ediyorum. Oğlumun ve diğer iki çocuğumun hakkını PKK'dan almak boynumun borcu olsun. Ben oturduğum gün demiştim, 'intikamımı sizden alacağım, bu evladı sağ veya ölü sizden koparıp alacağım.' Ben sizden korkmuyorum. Ben bir kadınım. Kapınızda oturuyorum. Bir gün çıkıp bir açıklama yapmadınız çünkü suçlu olduklarını biliyorlar." dedi.

"Dön gel annenin kucağına ne olursun"

Oğlu Mustafa'ya dönmesi çağrısında bulunan Biçer, "Mustafa, kuzum, kurban olayım oğlum. Dön gel artık yeter bu hasretlik bitsin. Oğlum kime karşı mücadele ediyorsun. Gerçekten yüreğim kaldırmıyor. İlaca bağımlı bir insan haline geldim. Benim hastalığımı biliyorsun, tedavim devam ediyor. Allah rızası için dön gel, annenin kucağına ne olursun. Hasretle özlemle seni bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

DİYARBAKIR - Evlat nöbeti tutan anneden çocukları dağa kaçırılan ailelere "gelin korkmayın" çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DİYARBAKIR - Evlat nöbeti tutan anneden çocukları dağa kaçırılan ailelere 'gelin korkmayın' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement