Evlat nöbetindeki aileler Cumhurbaşkanı için ördükleri atkıyı teslim etti - Son Dakika
Güncel

Evlat nöbetindeki aileler Cumhurbaşkanı için ördükleri atkıyı teslim etti

Evlat nöbetindeki aileler Cumhurbaşkanı için ördükleri atkıyı teslim etti

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 70 gündür oturma eylemi yapan anneler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ördüğü Türk bayraklı ve "RTE" yazılı atkıyı, kendisine gönderilmek üzere AK Parti Diyarbakır İl...

11.11.2019 16:11  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 70 gündür oturma eylemi yapan anneler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ördüğü Türk bayraklı ve "RTE" yazılı atkıyı, kendisine gönderilmek üzere AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'a teslim etti.

HDP Diyarbakır il binası önünde 70 gündür oturma eyleminde olan ailelerin evlat nöbeti devam ederken, aileler Gün Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Aygün'ün desteğiyle Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla görev yapan askerler için atkı ördü. Aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli için Türk bayraklı atkıyı örüp tamamladı. Acılı annelerin askerlerin üşümemesi için ördüğü atkılar geçtiğimiz gün kendilerine ulaştırılmak üzere PTT'nin mobil hizmet aracına teslim edilirken MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan içinde hazırladıkları ay yıldızlı atkıları parti il başkanlarına teslim etti.

Cumhurbaşkanı için RTE ve Türk bayraklı atkı ördüler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için örüp tamamlanan Türk bayraklı atkı geçen gün MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'e teslim edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan atkı ise AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'a teslim edildi. Ailelerle tek tek görüşen Budak, atkıyı bizzat kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edeceğini söyledi. Budak, "Birinci önceliğimiz bir an önce ciğerparelerinize, güzel kızınıza, güzel çocuklarınıza kavuşmanızdır. Büyük bir emek sarf ederek bu atkıyı ördünüz. Cumhurbaşkanımızın baş harfleri yazılmış Türk bayrağımız ay yıldızımız işlenmiş emek sarf etmişler. Bugün bunu büyük bir onurla teslim alıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bizzat ben ve kadın kollarımız, gençlik kolları başkanımız tarafından Cumhurbaşkanımıza teslim edilecek. Ellerinize kollarınıza sağlık Cumhurbaşkanımız adına ben teşekkür ediyorum. İnşallah onun da iyi dileklerini size ulaştırırım. İnşallah güzel haberlerle size geliriz. Burada duygulanmamak elde değil, çok duygulu bir ortam çok zor şartlarda burada o yazın sıcağında şimdi de malum sonbahar ve soğuk bir ortamda yavrularını bekliyorlar. Çok önemli bir iş yaptılar. Hacer anne başlattı. Bir mum yaktı, hamdolsun ciğerparesine kavuştu. İnşallah diğer annelerimizde diğer ailelerimiz de bir an önce ciğerparelerine kavuşurlar. Bu küçümsenecek bir iş değil, 70 günün üzerindedir burada oturuyorlar. Niye burada oturduklarını hepimiz biliyoruz, onların çoğu biliyorlar ki burayı bir basamak görüp çocukları buradan gitmişler ve buradan tekrar iade edilmesini istiyor. Bir an önce ciğerparelerine kavuşurlar. Buraya gidip gelemiyoruz gönlümüz burada fakat farklı dedikodular çıkardılar işte AK Parti bu işi organize ediyor halbuki ne onlar bizi görmüşler ne biz onları görmüşüz. İftira ve yalan atıyorlar. Biz de her gün buraya gelip size destek olmak istiyoruz ama tip dedikodulardan dolayı gönlümüz sizinle bugünde bu atkıyı el emeğini teslim almak için geldik. En kısa zamanda bunu Cumhurbaşkanımıza ulaştıracağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evlat nöbetindeki aileler Cumhurbaşkanı için ördükleri atkıyı teslim etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda Fatih Karagümrük öne geçerken, Beşiktaş ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Mücadeleyi kulüp başkanları ve yöneticiler de takip etti.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement