Evlatlarımızın Davasından Vazgeçmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Evlatlarımızın Davasından Vazgeçmeyeceğiz"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında eşini ya da çocuğunu kaybederek büyük acı yaşayan aileler, darbecilerin yargılandığı Silivri'deki davaları yakından takip ediyor.

25.01.2018 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında eşini ya da çocuğunu kaybederek büyük acı yaşayan aileler, darbecilerin yargılandığı Silivri'deki davaları yakından takip ediyor.

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eşi Erol Olçok'u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davalar başladığı ilk günden bu yana "anneler" ve "eşler" olarak Silivri'ye geldiklerini belirtti.

Olçok, kadınların "anneler" ve "eşler" olarak yine mağdur olduğunu ifade ederek, "Gerçekten dünyanın en güçlü varlıkları yine kadınlar. 15 Temmuz'da belki biz dışarıda olsaydık, şu acıyla emin olun çok daha şey yapardık." dedi.

Davaları takip etmeye devam ettiklerini dile getiren Olçok, şunları söyledi:

"Bu işin nihayetini biz getireceğiz, kadınlar getirecek. Çünkü adı üstünde, bu topraklar Anadolu. Bu anneler, bu eşler buraya gelirken, arkada da çocuklarını bırakıp geliyorlar. Yani bu özveri düşündüğünüz gibi bir şey değil. Bu annelerin, evlerinde başka çocukları var. Ben Türk halkına sesleniyorum; 15 Temmuz gecesi sokakta nasıl hep berabersek, birlik ve bütünlükle, burada da aynı birlik ve beraberliği istiyoruz."

Nihal Olçok, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için dua ettiklerini vurgulayarak, "Dün gece hep birlikte dua ettik, bu gece de edeceğiz. O annelerin yaşayabileceği şeyleri biz 19 ay önce yaşadık. Bütün davetlerimizi ve programlarımızı iptal ettik. Şu anda sadece odaklandığımız nokta vatanın bekasıdır." diye konuştu.

"Evlatlarımızın davasından vazgeçmeyeceğiz"

Darbe girişimi gecesinde Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybeden Mahir Ayabak'ın annesi Muteber Ayabak da yıpranmalarına rağmen güçlü olduklarını belirterek, "Onlara yenilmeyeceğiz. Allah'ın adaletine, Türk adaletine inanıyorum. Buradayız, evlatlarımızın arkasındayız. Allah'ım bir daha bugünleri bir daha yaşatmasın. Her zaman evlatlarımızın arkasındayız ve dimdik ayaktayız. Biz, evlatlarımızın davasından vazgeçmeyeceğiz. Onlar bizi yıldırmaya çalışsa da bu işin peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Esenler'de darbecilerin tankla sıkıştırdığı eşi Şefik Şefkatlioğlu'nu kaybeden, kendisi de üzerinden tank geçmesi nedeniyle yaralanan Vahide Şefkatlioğlu ise davalardan alınlarının akıyla çıkacaklarına inandığını kaydederek, "Hak her zaman hak olanın yanındadır. İnanıyorum, Allah'ın adaleti büyük, bunların son gülüşleri ve son çırpınışları. Allah'ın izni ile bu yoldan zaferle çıkacağız ve bu toprakları da onlara yedirmeyeceğiz." dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik de davanın sonucunu sabırla beklediklerini ifade ederek, "İnşallah inanıyoruz ki buradan yüzümüz gülerek çıkacağız. Hak ettikleri cezaları alacaklar. Hem bu dünyada hem ahirette yanlarına kalmayacak." diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Muharrem Kerem Yıldız'ın annesi Sinem Yıldız da davaları takip etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evlatlarımızın Davasından Vazgeçmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement