Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı - Son Dakika
3.Sayfa

Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı

Eskişehir'de imkansızlıklar nedeniyle 4 yıl önce düğün yapmadan evlenen çift, bir meslek lisesinin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından organize edilen düğünle hayallerine kavuştu.

28.04.2018 17:50  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 4 yıl önce imkansızlıklar nedeniyle düğün yapamadan evlenen Safiye ve Hasan Ertogan çifti, bir meslek lisesinin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından organize edilen düğünle hayallerine kavuştu.

Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı

GENÇ ÇİFTİN HAYALLERİNE GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluyor Projesi" kapsamında evlenen ancak olanaksızlıklar nedeniyle düğün yapamayan çocuklu bir çiftin hayallerin gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER DÜĞÜN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Araştırmalar sonunda bir çocuk sahibi Safiye Ertogan (23) ve Hasan Ertogan'ın (31) 4 yıl önce düğün yapamadan evlendiklerini tespit eden öğretmenler ve öğrenciler, düğün için harekete geçti.

Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı

GELİNİN MAKYAJINI ÖĞRENCİLER YAPTI

Sponsorların desteğiyle çift için gelinlik ve damatlık alındı, düğün salonu kiralandı. Düğündeki hediyelikler yiyecek içecek bölümü, gelin Safiye Ertogan'ın saçları ile makyajı güzellik ve saç bakım hizmetleri bölümü öğrencilerince yapılırken, çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencileri de misafirlerin çocuklarını eğlendirdi.

Düğüne İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve diğer ilgililer de katıldı.

"BAŞINDAN SONUNA KADAR BİR DÜĞÜN YAPTIK"

Okul müdürü Ebru Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız meslek lisesi olarak projeye farklı bir bakış açısı getirmek istediklerini ve bir aileyi mutlu etmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Birçok aile arasından Ertogan çiftini seçtiklerini anlatan Dedeoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu güzel çiftimize düğün yapmak nasip oldu. Çok mutluyum. Evlenmiş ancak şartlar nedeniyle düğün yapamamış, gelinlik ve damatlık giyememiş bir çiftimizi bulduk. Mümkünse çocukları da olsun istiyorduk. Bu özelliklerle bir ailemizle tanıştık. Onlar da bunu kabul ettiler. Onlar da çok mutlu. Başından sonuna kadar bir düğün organizasyonu yaptık. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri büyük katkı sundu."

Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı

"'DÜĞÜNÜMÜZ VAR' DİYİNCE OĞLUMUZA SÜNNET YAPIYORUZ SANDILAR"

Damat Hasan Ertogan da 4 yıl önce evlendiklerini ancak imkansızlıklar nedeniyle düğün yapamadıklarını hatırlatarak, "Çok mutluyuz. Emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimizden Allah razı olsun. Hiçbir eksiklik hissetmedik. Anlatılmaz yaşanır bir duygudayım. Faruk Efe adında bir oğlumuz var. Düğünümüzü görmek ona da nasip oldu. 'Düğünümüz var' deyince insanlar oğlumuza sünnet yapıyoruz sandılar." ifadelerini kullandı.

"BİZ UĞRAŞSAK BU KADAR GÜZEL DÜĞÜN YAPAMAZDIK"

Gelin Safiye Ertogan da hayalini kurduğu düğünün hiçbir zaman olmayacağı karamsarlığına kapılmaya başladığı bir zamanda projeyle umutlandığını dile getirdi.

Düğünlerinde emeği geçenlere teşekkür eden Ertogan, "Herkesten Allah razı olsun. Biz uğraşsak bu kadar güzel bir düğün organize edemezdik. Evladımız da yanımızda. Her çocuğa anne ve babasının düğününde bulunmak nasip olmaz. Düğünümün olduğundan dolayı çok heyecanlıyım. Davetiyemizi dağıtırken insanlar, '4 yıl sonra düğün mü olur?' diye çok şaşırdı. Biz de bugüne kadar inanamadık." dedi.

Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Lise Öğrencileri, Genç Çifte Evlendikten 4 Yıl Sonra Düğün Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • no name: bunu yapanlar çok güzwl birşey yapmışlar allah razı olsun 39 2 Yanıtla
  • .: Dünyada güzel şeyler de oluyor bazen yüz güldüren bir haber :))) Allah acılarını ayrılıklarını göstermesin bir yastıkta kocatsın. 36 2 Yanıtla
  • TÜRK: Paran yoksa evlenmeseydin ..dugunu bedavaya getirdin hadi yine iyisiniz 1 32 Yanıtla
  • 19: ..ne kadar güzel düşünülmüş.. emeği geçenlere teşekkür ederim..bir insanın yüzündeki tebessümün sebebi olmak çok güzel bir duygu.. 17 2 Yanıtla
  • Ağladım: Yemin ederim ağladım ya bu ne güzel insanların bulunduğu bir ortam bu ne güzel kalbi güzel insanlar okadar mutlu oldumki çok duyguladım buradan tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum siz ne güzel birşey yapmışsınız helal olsun yeni nesil size helal olsun dünya hala siz ve sizin gibi insanlar olduğu için dönüyor çok teşekkürler 15 1 Yanıtla
  • Bekir: İnsanları bedavaya alıştırmayın. Sonra makarna kömür ekmek karşılığı partinin birine oy verip ülkenin düştüğü duruma vesile oluyorlar 4 11 Yanıtla
  • Adnan : Insanlık Dersi verilmiş Bravo, Alkış 11 0 Yanıtla
  • Filozof: ÜLKEDE YÜZDE 5 LÜKS PARA İÇİNDE YÜZÜYOR SİYASİLER 30 BİN MAAŞ ALIYOR HER GİDER DEVLETTEN MİLYONLARCA İŞÇİ 1600 TL İLE SEFALET İÇİNDE YAŞIYOR DİNLE MİLLİYETCİLİKLE UYUTULUYOR İŞÇİLER ÖRĞÜTLENSİN KENDİ ÇIKARINA OLAN SİYASETE OY VERSİN HALKCI SOSYAL DEVLETİ KURSUN BOŞ LAFA OY VERMEYİN UYANIN ARTIK 7 4 Yanıtla
  • Mutluluk: Rabbim mutlu etsin aralarina şeytan insanlar girmesin almanyadan dualarim genc ciftimize 6 0 Yanıtla
  • Turkuaz: Sanane de git irana arabistana tutam yok ver kimligi de begenmiyorsan malos 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement