Evlenenler Azaldı, Boşananlar Hızla Arttı - Son Dakika
Yerel

Evlenenler Azaldı, Boşananlar Hızla Arttı

Evlenenler Azaldı, Boşananlar Hızla Arttı

BEMAR Kariyer Okulu Eğitim Danışmanı Aysel Korkut, aile danışmanlığının Türk toplumu içerisinde öneminin gün geçtikçe arttığını kaydederek, Türkiye'de evlenen çift oranın son 5 yılda yüzde 5.95 azalma gösterdiğini, boşanma oranlarının da son 5...

07.12.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEMAR Kariyer Okulu Eğitim Danışmanı Aysel Korkut, aile danışmanlığının Türk toplumu içerisinde öneminin gün geçtikçe arttığını kaydederek, Türkiye'de evlenen çift oranın son 5 yılda yüzde 5.95 azalma gösterdiğini, boşanma oranlarının da son 5 yılda yüzde 23.7 oranında arttığını söyledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Uygulamalar ve Araştırmalar Merkezi (AKÜSAM) ile BEMAR Kariyer Okulu ortaklığında düzenlenen 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı' sonucunda 44 kursiyere sertifika verildi. AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Erdal Akar Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜSAM Müdürü Doç. Dr. Osman Konuk'un yanı sıra sertifika programında görev alan öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı. Sertifika töreninde, aynı zamanda 'aile danışmanlığı' ve 'aile danışmanlığı sertifika programı' hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Törende konuşan, BEMAR Kariyer Okulu Eğitim Danışmanı Aysel Korkut tarafından bir sunum yapıldı. Korkut son zamanlarda boşanma hızının artış gösterdiğini ifade ederek, "Aile danışmanlığı kurumu, ülkemiz için son derece gereklidir. Bunu açıklanmak için sizlere yapılan anketler sonucu ortaya çıkan bazı istatistiki bilgiler vermek istiyorum. Evlenen çift sayılarında son 5 yılda yüzde 5.95 azalma meydana geldi. Boşanma oranlarına bakacak olursak, 2003 yılında boşanan çift sayısı 92,627 iken, 2012 yılında bu sayı 144 bin 162'ye yükselmiştir. Aynı zamanda boşanma hızı da artış göstermiştir. Boşanma sayısı da son 5 yılda yüzde 23.7 oranında artmıştır" diye konuştu.

"AİLE KONUSUNDA YENİ BİR SOSYAL BİRİM OLUŞTURULACAK"

AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise, aile danışmanlığı sertifika programı ve bu programın yürütülmesi ile ilgili bilgiler aktararak, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında kamu ve özel sektörün açma yetkisi bulunan Aile Danışmanlığı Merkezleri kurulması planlanmaktadır. Özellikle aile kurumunun sorunlarına dönük önleyici ve çözümleyici işlevleri olan bu merkezlerde aile danışmanları istihdam edilerek aile konusunda yeni bir sosyal birim oluşturulacak" dedi.

Katılımcıların aile danışmanlığı programı konusundaki sorularının da cevaplandırıldığı sertifika töreni, 'Aile Danışmanlığı Programı'nın 2013 yaz dönemi kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerin sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evlenenler Azaldı, Boşananlar Hızla Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement