Evlilik Mutluluk Taklidi Yapılacak Bir Şey Değil! - Son Dakika
Magazin

Evlilik Mutluluk Taklidi Yapılacak Bir Şey Değil!

Yetkin Dikinciler ve Eda Ece; 'Kızım İçin' Filmiyle Sinemaseverlerin Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor.

02.12.2013 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakan Haksun'un yazıp yönettiği 'Kızım İçin', 6 Aralık'ta gösterime giriyor. Film, eşinden boşanmış olan 40'lı yaşların ortasındaki 'Tuncer' ile babasının varlığından habersiz büyüyen kızı 'Tuba'nın yıllar sonra bir araya gelmesiyle yaşananları konu alıyor. Filmde, 'Pis Yedili' adlı diziyle tanınan 23 yaşındaki Eda Ece; 'Tuba' karakterini canlandırırken, deneyimli oyuncu Yetkin Dikinciler ise kızını babası olduğuna inandırmaya çalışan 'Tuncer' rolüne hayat veriyor. İkiliyle filmi ve baba-kız ilişkisini konuştuk...

'TUNCER' BEDEL ÖDÜYOR

Filmin nasıl bir hikayesi var?

YETKİN DİKİNCİLER:

Bir babanın 2.5 yaşında terk ettiği kızına, 18 yaşına girmeden yeniden elini uzatma hikayesi... Baba elini uzatıyor ama kızı tutmuyor. Konu, beni gerçekten heyecanlandırdı

Aslında kızını terk ettiği için bu acımasız babaya kızmamız lazım...

Y.D.: Evet, kesinlikle iyi bir kahraman değil. Bütün hatalarıyla, günahlarıyla bir insan ve bunun da farkında olduğu için kızına elini uzatıp ondan kabul görmek istiyor. 'Tuncer', belki o günün koşullarında kızını terk etmiş ama yıllar sonra içindeki hasrete daha fazla dayanamayıp kızının karşısına dikilme cesareti gösteriyor.

Kendinizi 'Tuba'nın yerine koyduğunuzda onun gibi mi davranırdınız?

EDA ECE: Benim, 'Tuba'yı anlayabileceğim bir deneyimim olmadı. Yıllarca babasına hasret büyümüş ve bu yüzden kendinden yaşça büyük bir adamla internetten tanışıp onu sevgili yerine koymuş bir kız. Onun yerinde olmayı hiç istemezdim.

BABAMI ÇOK SEVERİM

Sizin kendi babanızla aranız nasıl?

E.E.: Babamla hiçbir sorunum yok. Hayatta en çok sevdiğim insan da babam. Her zaman babacıydım. Baba sevgisi başka bir şey. Keşke onun gibi birini bulsam... Annem gerçekten çok şanslı.

Y.D.: Düşünsenize benim işimin zorluğunu; hayatta en çok sevdiği kişi, babası olan birine baba olmaya çalışıyorum. (Gülüyor)

'Kızım İçin' seyirciyi ağlatacak mı?

Y.D.: Yer yer ağlatacak, duygulandıracak ama aynı zamanda güldürecek de... Aynı hayat gibi. Bu filmden her kız çocuğu, babasını düşünerek çıkacak. Filmi izleyen her baba da, kızını özleyerek ve ona yeniden dokunmak isteyerek çıkacak.

Bundan sonraki hedefiniz ne?

E.E.: Bundan sonra da böyle güzel projelerde rol almak istiyorum.

Y.D.: Yaptığın işi düşünmeye başladığın anda, oyunculuğundan kaybetmeye başlıyorsun. Benim amacım hep hissedeceğim projelerde rol almak.

#Sayfa#

OĞLUM HAYATINDAN MEMNUN

9 yaşında bir oğlu olan Yetkin Dikinciler, "Oğlumun annesiyle kavgasız bir ayrılık yaşadık. Oğlum hayatından çok memnun. Ayrılan çiftlerin çocukları için önemli olan, anne-baba dengesi. Bu filmdeki 'Tuncer'in babalığıyla benim babalığım arasında bir paralellik yok."

İYİ Kİ BOŞANMIŞIM DEDİĞİM OLUYOR

Sizce, her şeye rağmen dağılmayan ama mutsuz bir yuva mı, yoksa kavgasız bir evde büyümesi için terk edilen evlat mı?

Y.D.: Birbirine tercih edilecek şeyler değil. Gönül ister ki; tüm ebeveynler huzursuzlukları aşsın, çocuğuyla birlikte güzel bir hayat yaşasın. Olmadığında da aynı dürüstlükte davransın. Nasıl mutluyken mutluyum diyebiliyorsa, mutsuzken de mutsuz taklidi yapmasın. Bence asıl pişmanlık, pişmanlığını itiraf etmektir.

Siz de bir zamanlar evliydiniz. Şimdi geçmişe baktığınızda "İyi ki ayrılmışım" diyor musunuz?

Y.D.: Tabii ki. Çünkü evliliğiniz, verimli bir birliktelik değilse taklit yaparak yaşamanın hiç alemi yok. Ortada bir samimiyet yoksa, taklit yapılmaz. Çocuk da ebeveynler arasındaki gerilimi anlar ve hastalıklı bir aile yapısı oluşmaya başlar. Dürüst olmayan bir ailede büyüyen çocuklarda sıkıntılar baş gösterebiliyor. Halbuki annesi-babası ayrılmış çocuklar arasında sağlıklı gelişim gösteren bireyler de var.

'KEŞKE'LERİM VAR

Sizin de 'Tuncer' gibi keşkeleriniz var mı?

Y.D.: Olmaz mı! O kadar çok var ki... Herkesin vardır. Gündelik hayata dair çok 'keşke'lerim var. Keşke o son köfteyi yemeseydim, keşke sevdiğimi söyleseydim, keşke bir kere daha sarılaydım anneciğime... Hiç bitmezdi ki bu isteğim.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Evlilik Mutluluk Taklidi Yapılacak Bir Şey Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement