Evliya Çelebi'nin izinden yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Evliya Çelebi'nin izinden yürüdüler

Evliya Çelebi\'nin izinden yürüdüler

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla Evliya Çelebi Kültür Rotaları Birinci Etap güzergahında Boğazköy-Şehitler rotası yürüyüşü gerçekleştirildi.

24.09.2019 15:17  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

62 kişiyle yapılan yürüyüşte, doğanın tüm güzellikleri keşfedildi.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tarafından 15 günde bir düzenlenen doğa yürüyüşleri yoğun katılımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü 62 kişiyle "Evliya Çelebi Kültür Rotaları" yürüyüşlerinin startı verildi. Katılımcıların oldukça keyif aldığı doğa yürüyüşü; Boğazköy-Sungurpaşa-Çavuşköy-Şehitler kırsal mahalleleri arasında gerçekleştirildi.

62 kişinin katılımıyla yapılan "Evliya Çelebi Kültür Rotaları" yürüyüşünün ilk etabı başarıyla tamamlanırken, parkur toplamda 8 ayrı etap sonunda tamamlanmış olacak. Pazar günü yapılan ilk etap yürüyüşünde, Belediyespor dağcılık ekibinden yürüyüş lideri Cemal Kuş öncülüğünde İnegöllü doğaseverler Evliya Çelebi Kültür Rotaları İnegöl sınırları başlangıcı olan Boğazköy'den Sungurpaşa'ya yürüdüler. Burada verilen molada doğaseverler köy halkıyla sohbet edip bölge hakkında bilgiler alma fırsatı da buldu. Sungurpaşa'da verilen molanın ardından Çavuşköy'e doğru yola çıkan grup, tarım arazilerinin ortasından geçen traktör yolu ile ilerleyip Sungurpaşa köyünün sırtlarında doğal güzelliklerin eşliğinde Çavuşköy manzaralı patika yollardan Çavuşköy'e ulaştı. Çavuşköy'ün misafirperver ve sıcakkanlı inşaları ile çay eşliğinde sohbet eden grup, ardından Şehitler kırsal mahallesine doğru yola çıktı. Çavuşköy-Şehitler arası, dik rampalar ve yeşillikler arasından geçen traktör yollarından oluşan güzergahta katılımcılar bir yandan İnegöl semalarını biryandan da Uludağ manzarasını izleme fırsatı buldu. Çavuşköy-Şehitler arsında Şehitler Tepsi yakınlarında 1 saat öğlen molası verildi. Molanın ardından Şehitler Köyüne doğru Evliya Çelebi Rotası izlenerek Uludağ manzarası eşliğinde hedefe ulaşıldı.

Toplamda 12 kilometrelik yürüyüş parkuru saat 14.30'da tamamlandı. Ekip sorumluları, daha önce yapılan yürüyüşlerde parkur keşifleri yapıldığını ancak ilk kez bu yürüyüşte Kültür Rotaları Derneği ve İnegöl Belediyesi'nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Evliya Çelebi Yolu Kitapçığında yazan faaliyet raporuyla yürüdüklerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evliya Çelebi'nin izinden yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement