Evrencan Gündüz:"Vapurda Müzik Yaptığım Günler Benim İçin Çok Özeldi!"   - Son Dakika
Güncel

Evrencan Gündüz:"Vapurda Müzik Yaptığım Günler Benim İçin Çok Özeldi!"

Evrencan Gündüz:"Vapurda Müzik Yaptığım Günler Benim İçin Çok Özeldi!"  

Öykü Özdoğan'ın hazırlayıp sunduğu "20 DAKİKA", son dönemin en çok konuşulan ismi Evrencan Gündüz'ü konuk etti.

01.12.2017 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemlerde müziğiyle dikkat çeken ve ünlü virtüoz gitarist Asım Can Gündüz'ün oğlu olan Evrencan Gündüz, müziğin yanı sıra Su Ürünleri Mühendisliği Fakültesi'nde eğitimine devam ettiğini anlatarak sohbete başladı. Okuduğu bölümü severek seçtiğini söyleyen genç şarkıcı, "Hayat beni sürekli müzikle temas halinde ilerletti. Buralara geleceğimi ya da bu işi profesyonel seviyede yapacağımı hiçbir zaman düşünmemiştim. Ama hayatın akışı beni buraya getirdi" dedi.

Genç müzisyen, babası Asım Can Gündüz'le ilk şarkısı "Vay Be"yi birlikte bestelediklerini ve ilk kez onunla sahneye çıktığını da sözlerine ekledi.

"Vapurda müzik yaptığım günler benim için çok özeldi"

Beşiktaş- Kadıköy vapurunda müzik yaptığı günlerin kendisi için çok özel olduğunu belirten genç müzisyen, "Kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğime inandığım günlerdi. Aynı zamanda halkımı ve insanımı da tanıdığım zamanlardı" dedi.

Vapurda müzik çalmanın komplike bir iş olduğunu anlatan Gündüz, "Her vapur seferinde inip akbil basman gerekiyor. Bazen tembellik yapıp inmiyorsun ve vapur görevlisinden saklanıyorsun. Vapurda on dakika içerisinde üç parçayı sığdırman ve aynı zamanda arkasından hızlıca para toplaman gerekiyor. Benim için inanılmaz bir tecrübeydi" dedi.

"Evrensel müzik yapıyorum"

Yaptığı müzik türünü "evrensel müzik" olarak adlandıran Evrencan Gündüz, "Günümüzde müziğin bütün tarzları birbiriyle sürekli etkileşim halinde. Müzik kendini tekrarladıkça diğer tarzlardan etkileşime girerek kendini yenilemeye çalışıyor. Ben müziğimde; hem blues, jazz, soul tarafını çok dikkatli şekilde inceliyorum, hem de başarılı olmuş insanları araştırarak kendi sentezimi oluşturmaya çalışıyorum. Seyirci benim yaptığım müziğe çok alışık değil, ama sevmeyecek diye de bir şey yok" dedi.

Barış Manço, Cem Karaca, Özdemir Erdoğan gibi sanatçıları örnek aldığını ve dinlediğini söyleyen Evrecan Gündüz, "O zamanlar müzikalitenin daha ön planda olduğu, ama söz yazarlığının da çok önemli olduğu zamanlardı. Ben o düşünceleri bu nesile güncelleştirerek aktarmak istiyorum" dedi.

"Seyirciler konserde evinin salonunda gibi hissediyor"

Kendini amatör olarak tanımlayan genç müzisyen, "İnsanların asıl ilgisini çeken şey saf, samimi ve amatör olmamız, yani yaptığımız müzik değil. Mesela sahnede hata yapıyoruz ve sonrasında gülüyoruz... İnsanlar hata yapar, bunu korkulacak bir şey olarak görmediğimiz için, bu kadar rahat olduğumuz için seyirciler konsere geldiğinde kendini evinin salonunda beni izliyormuş gibi hissediyor" dedi.

"Birce Akalay çok özel bir insan"

Oyuncu Birce Akalay'la çok yakın arkadaş olduklarını ve "Sessiz Gemi" şarkısını birlikte söylediklerini anlatan Gündüz, "Biz birbirimizi çok seven iki arkadaşız. Çok özel bir insan. Beni ilk kez internette dinlediğinde videomu paylaşarak altına 'Benim kardeşim olur musun?' yorumunu paylaşmıştı. Tanışıp arkadaş olduk ve birlikte bir parça yaptık" dedi.

Bir spor kulübüyle projesi olabileceğinin de sinyalini veren genç şarkıcı, Aralık ayında Jehan Bardur'la beraber beş parça daha kaydedip müzikseverlerin beğenisine sunacağının müjdesini verdi.

Hafta içi her akşam 18.20'de yayınlanan 20 Dakika'nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evrencan Gündüz:'Vapurda Müzik Yaptığım Günler Benim İçin Çok Özeldi!'   - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement