Evrim Kaşıkçı'ya Gagavuz Devlet Nişanı - Son Dakika
Yerel

Evrim Kaşıkçı'ya Gagavuz Devlet Nişanı

Evrim Kaşıkçı\'ya Gagavuz Devlet Nişanı

Edirneli Müzisyen Evrim Kaşıkçı, Gagavuz Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

13.05.2013 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirneli Müzisyen Evrim Kaşıkçı, Gagavuz Devlet Nişanı ile ödüllendirildi. Hıdrellez Şenlikleri için Gagavuzya'ya giderek burada bir konser veren Kaşıkçı, Başkent Komrat'ta gerçekleşen törende devlet nişanını, Moldova'ya Bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal tarafından aldı.

Evrim Kaşıkçı, Türk dünyasında önemli bir yeri olan ve asırlardır büyük bir coşku ile kutlanan Hıdrellez Şenlikleri nedeniyle Gagavuzya'da bir konser verdi. Kaşıkçı'nın yanı sıra Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Pürtaş ve Ankara Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat da iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sundukları için Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal tarafından Gagavuz Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

TÜRKSOY'un daveti ile gerçekleştirilen etkinlikte Kaşıkçı'ya, Trakya Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü Murat İçkır ve sekiz dansı öğrenci eşlik etti. Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, Kültür ve Turizm Bakanı Vasilii Ivanchuc ile görüşmelerde bulunan Kaşıkçı, Trakya Üniversitesi adına birer plaket sundu.

Gagavuz Devlet Televizyonu'nda yaklaşık bir saat boyunca Galina Maresyeva'nın konuğu olan Evrim Kaşıkçı, Gagavuzya'da programı dönüşü TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç Dr. Fırat Pürtaş ve Prof. Dr. Refet İnanç ile birlikte Romanya Köstence Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti. Burada da Enstitü Müdürü Haşim Koç ile görüşen heyet sonrasında TÜRKSOY'a ait araç ile Türkiye'ye döndü.

Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte Türkiye'yi ve Edirne'yi temsil eden Evrim Kaşıkçı, daha önce de TÜRKSOY adına Kazakistan'da bir konser vermişti.

(ORA)

13.05.2013 10: 39: 29

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evrim Kaşıkçı'ya Gagavuz Devlet Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement