Expo 2016'da Bayram Coşkusu Yaşanacak - Son Dakika
Güncel

Expo 2016'da Bayram Coşkusu Yaşanacak

Expo 2016\'da Bayram Coşkusu Yaşanacak

“Çiçek ve çocuk” temalı EXPO 2016 Antalya, 9 günlük bayram tatilinde renkli eğlencelerle hem Antalyalıları hem de tatilcileri ağırlayacak.

03.07.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çiçek ve çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya, 9 günlük bayram tatilinde renkli eğlencelerle hem Antalyalıları hem de tatilcileri ağırlayacak. Deep Purple ve Tarkan konserlerinin yanı sıra bayram boyunca Murat Dalkılıç, Hande Yener, Cengiz Kurtoğlu ve Zara da konser verecek.

22 Nisan tarihinde kapılarını açan Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanı, gün boyu süren farklı etkinlik ve aktivitelerle bayram tatilinde de 10.00-02.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya'da bayram tatili süresince birçok etkinlik yer alacak.

"Deep Purple ve Tarkan konser verecek"

Bayramın birinci gününe denk gelen 5 Temmuz'da dünyanın en ünlü rock gruplarından Deep Purple Kır Aktivite alanında hayranlarıyla buluşacak. 1968 yılında kurulan ve bu tarihten itibaren rock müziğine yön veren ve yaşayan efsane olarak nitelendirilen grup, Antalya'da unutulmaz bir konsere imza atacak. 9 Temmuz'da ise ünlü sanatçı Tarkan Kır Aktivite alanında konser verecek. Son olarak "Ahde vefa" adını verdiği albümüyle hayranlarına sürpriz yapan Tarkan, 1992 yılından bu yana çıkardığı albümlerde yer alan hit parçalarını hayranlarıyla birlikte seslendirecek.

"Bayramda her gün bir konser var"

EXPO 2016 Antalya'da bayram boyunca da konserler devam edecek. Turkcell büyük amfi tiyatroda 21.30'da başlayacak konserler ücretsiz olarak izlenebilecek. Bayramın 2'nci günü olan 6 Temmuz'da Türk pop müziğinin sevilen ismi Murat Dalkılıç EXPO'da konser verecek. Dalkılıç, geçtiğimiz yıl mayıs ayında EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etmiş ve ziyaretin anısına alana Sığla (Liquidambar oriantalis) ağacını dikmişti. Bayramın 3'üncü günü olan 7 Temmuz'da ise neredeyse her şarkısıyla müzik listelerinde kendine yer bulan ve gençlerin beğeniyle dinlediği Hande Yener sahne alacak. Turkcell büyük amfi tiyatroda hayranlarıyla buluşacak olan şarkıcı hit parçalarını dinleyenlerle birlikte seslendirecek. Şarkıcı ve söz yazarı Hande Yener de geçen yıl Haziran ayında EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret ederek, alana Maclura Pomifera (Yalancı kızıldereli portakalı) dikmişti. Yener, bu ziyaretinde "Proje bittiğinde burada gururla tekrar bulunmak isterim" demişti.

Bayram tatili süresince EXPO 2016'da konser verecek bir diğer isimse taverna müziğinin önemli isimlerinden olan Cengiz Kurtoğlu. Kurtoğlu, 8 Temmuz'da Turkcell Büyük amfi tiyatroda konser verecek. Bayram tatilinin son günü olan 10 Temmuz'da ise Türk halk müziği sanatçısı Zara hayranlarıyla buluşacak.

"Sihirbaz Peter Marvey sınırları zorlayacak"

Havada dakikalarca uçan, testereyle vücudu ikiye bölünen ünlü sihirbaz Peter Marvey'in nefes kesen gösterisi de EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde bayram tatili süresince devam edecek. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği gösterilerle herkesi hayrete düşüren sihirbaz Peter Marvey, "Magician witout limits" (sınırları olmayan sihirbaz) isimli illüzyon gösterisiyle izleyenleri büyüleyecek. Kanatlanıp uçan, tavandan asılı olduğu zincirlerden göz açıp kapayana dek kurtulan, vücudunu ortadan ikiye böldüren ve daha birçok akıl almaz gösteriyle izleyenleri etkileyen Marvey'in şovu izleyenlerin nefesini kesecek.

"Hem çocuklar hem büyükler eğlenecek"

112 hektarlık EXPO 2016 Antalya sergi alanına gelen her yaştan ziyaretçi kendi ilgi alanlarına yönelik çeşitli unsurları sergi alanı içerisinde bulabilecek. Yetişkinler ülke bahçelerinde farklı ülkelerin kültürlerini öğrenecekleri bir keşif yolculuğuna çıkarken, Türkiye Tema Bahçeleri'nde ülkemizin zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Çocuklar ise Torku Çocuk Adası ve THY Bilim ve Teknoloji merkezinde farklı deneyimler yaşarken, alanda çocuklar için oluşturulan şişme oyun parkurları ve tırmanma parkurlarında keyifli anlar yaşayacak. EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret edecek çocuklar küçük amfi tiyatrodaki 'Sevgi Bahçesi' isimli oyunu da ücretsiz olarak izleyebilecek. Alanda yer alan Ankara Bahçesi'ndeki 7D simülatör, roller coaster ve sanal gerçeklik odası ise çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek.

"Kültür ve sanat dolu bir gezi"

Alanda yer alan bitki heykeller ise her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekecek. Ziyaretçiler canlı bitkilerden oluşturulan bu sanat eserlerini yakından görebilecek. EXPO 2016 Antalya, bayramda ziyaretçilerine eğlencenin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler de sunacak. EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde "Leonardo3: Leonardo da Vinci'nin Dünyası -Makineler" isimli sergi bayramda da gezilebilecek. Yeni keşifleri ortaya çıkaran dünya çapındaki sergide, da Vinci'nin el çizimleri ve 20 tasarımı yer alıyor. Yine kongre merkezinde Türkiye'nin ilk oyma yumurta eserleri sergisi 'Yumurtadan Sanata' 9 Temmuz'a kadar gezilebilecek. ATSO Kurumsal Bahçesi'ndeki eski Antalya fotoğrafları sergisi ise gezenleri geçmişte bir yolculuğa çıkaracak. 17. yüzyılın en büyük gezginlerinden olan Evliya Çelebi'nin hayatını anlatan Çelebi müzikali de sergi alanında bayram boyunca izlenebilecek bir diğer etkinlik.

"Expo 2016 bayramda 15 TL"

Sergi alanına gelen ziyaretçiler, Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan ve Antalya'nın sembolü haline gelen 100.7 metre yüksekliğindeki Turkcell EXPO Kulesi'nde de hem alanı panoramik olarak izleyebilecek, hem de hatıra fotoğrafı çekebilecek.

2-10 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük resmi Ramazan Bayramı süresince EXPO 2016 Antalya'ya gelen yetişkinler 15 TL, 14-25 yaş arası ziyaretçiler 10 TL, 8-13 yaş arası çocuklarsa 5 TL ödeyerek alanı gezebilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Expo 2016'da Bayram Coşkusu Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement