Expo 2016'ya 'Tohum Platosu' - Son Dakika
Güncel

Expo 2016'ya 'Tohum Platosu'

Expo 2016\'ya \'Tohum Platosu\'

Türkiye Tohumcular Birliği'nin alt birliği olan Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, tohumun gelecekteki yeri ve önemini yansıtmak amacıyla Expo 2016 Antalya'da Tohum Platosu kurdu.

02.09.2016 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Tohumcular Birliği'nin alt birliği olan Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, tohumun gelecekteki yeri ve önemini yansıtmak amacıyla Expo 2016 Antalya'da Tohum Platosu kurdu.

Türkiye'nin tohumculuk endüstrisini temsil eden, ulusal, uluslararası geliştirilmesine katkı sağlayan Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, (TSÜAB) genel tüketiciye misyon ve vizyonunu aktarmak, tohumun geleceğimizdeki yerini ve önemini yansıtmak amacıyla Expo 2016 Antalya'da 'Tohum Platosu' kurdu.

Dört bin metrekarelik alandan oluşturulan platonun açılışına, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer, TSÜAB Başkanı Burhanettin Topsakal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı ilde faaliyet gösteren müdürlüklerin görevlileri ve davetliler katıldı.

TOHUMDA HAKKINDA FARKINDALIK YARATMAK

'Hayat Tohumla Başlar' sloganıyla yola çıktıklarını belirten TSÜAB Başkanı Topsakal, "Faaliyetimizin hedefi, Expo 2016 Antalya'nın teması olan çocuk unsurunu gözeterek geleceğimizde tohum ve tohumculuğumuz hakkında farkındalık yaratmak. Çocukların önceliğimiz olacağı bu alanda ziyaretçilere, toprağın insana yansıması ve tohum - insan ilişkisinin vurgusu yapılacak. Gelecek ve tohum üzerinde durulacak. Neslin, toprağın ruhunu anlamasını istiyoruz" dedi.

TEMA ÇOCUK

TÜRKTOB Başkanı Yıldıray Gençer de, "Bu alanda, hem ülkemizi temsil edeceğiz hem de yabancı ülkelere neler yapıldığı, yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz. Alanda, Expo 2016'nın ilk gününden itibaren fidesiyle, tohumuyla, süs bitkisiyle ve tüm alt birliklerin faaliyetleriyle tohumculuk sektörünü tanıtmaya çalıştık. Temamız çocuk. Ama ziyaretçilerin hepsine tohumu sevdirip, kafalarındaki sorulara cevap verip, sektörü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

EXPO'DA TOHUM ANLATILACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da "Antalya, coğrafi konum itibarıyla hem ekolojik zenginliği hem de tarımsal potansiyeli yüksek bir yerdir. Expo 2016'da tohumun anlatması gelecek bir dünya için çok önemli. Bunun burada vurgulanması çok değerli" dedi.

'MİKROART' TOHUMLAR

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep birlikte dört bin metrekarelik alanın temsili açılışını gerçekleştirdi. Açılışı yapılan alanda, dijital ekranlar aracılığıyla kurulan simülatör oyunlar, Türkiye'de yalnız iki sanatçısı bulunan 'Mikroart' adı verilen minik tohum tanelerine işlenen resimler ve çocukların saman balyalarıyla hazırlanan doğal ortamda yarışabileceği bir parkur yer alıyor. 'Tohum Platosu', 30 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Expo 2016'ya 'Tohum Platosu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement