Expo 2021 Hatay'da Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Expo 2021 Hatay'da Yapılacak

Expo 2021 Hatay\'da Yapılacak

Hatay, Antalya’nın ardından Expo’yu Türkiye’ye getiren ikinci şehir oldu.

31.01.2017 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay, Antalya'nın ardından Expo'yu Türkiye'ye getiren ikinci şehir oldu. Dev fuar için Avustralya ve Çin gibi ülkelerin şehirleriyle yarışan Hatay, rakiplerini geride bırakarak B1 kategorisi olarak adlandırılan Botanik Expo'sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından adaylık süreci 2016 Haziran ayında başlayan ardından Eylül ayında ve bu yıl Ocak ayında Almanya'da yapılan tanıtımlarla devam eden Expo'yu Hatay'a getirme çalışmaları sonucunda B1 kategorisi olarak adlandırılan Botanik Expo'sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın Dortmund şehrinde Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'ne (AIPH) yaptığı son sunum ardından nihai karar verildi. Biri Avustralya ve diğer Çin'den olmak üzere iki ülkenin şehirleriyle yarışan Hatay, B1 kategorisi olarak adlandırılan Botanik Expo'sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Hatay'ın 8 bin 500 yıllık tarihinde dünyada yaşayan 23 medeniyetin 13'üne ev sahipliği yaptığını, 3 semavi dinin yıllarca sevgi, barış ve kardeşçe bu topraklarda yaşadığını, o tarihten günümüze kadar geçen binlerce yıl sonra medeniyetlerin buluşma noktası olan Hatay'ın bu kez Expo ile uluslararası arenada kendine yeniden yer bulacağını belirtti.

Hatay, yeniden şekillenecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın marka bir kent olarak dünyaya açılmak ve gerekli tanıtımları yapmak için Expo'nun tarihi bir fırsat sunduğunu ifade etti. Bu fırsatın sadece Hatay için olmadığını belirten Lütfü Savaş sözlerine şöyle devam etti: "Dünyaya ve dünya pazarına açılmak için ilk büyük adımı attık. Bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirip 2021 yılına kadar gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Fuarın turizm ve tanıtım açısından ekonomik katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu katkılar sayesinde kentimiz yeniden şekillenecek ve daha iddialı bir şekilde dünyanın sayılı cazibe noktalarından biri haline gelecek. Bu güzel organizasyonun şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Yeni yatırımlar başlıyor

23 Ocak 2017 tarihinde Almanya'nın Dortmund şehrinde Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) genel kurulda, 2019 yılında İtalya'da, 2020 yılında Katar'da 2021 yılında da Expo'nun Hatay'da yapılacağı resmen açıklanmasının ardından kentte yapılacak yeni yatırımlar da hız kazandı. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'a 300 milyon TL'lik bir yatırım kazandırması beklenen fuarla ilgili ilk olarak turizm, ticaret, çevre, gıda güvenliği ve sanayi gibi alanlarda önemli yatırımların planlandığını söyledi.

Medeniyetler Bahçesi temasıyla Expo'yu düzenlemeye hak kazanan Hatay'da fuarın yapılacağı alan için uygun yerler belirlenecek. Fuar için uygun görünen yerler Expo yetkililerine de gösterildikten sonra gerekli çalışmalar başlayacak ve 2021 yılında Hatay'da 300 dönümlük Botanik bahçesinde 6 ay boyunca katılacak tüm ülkelerin bahçeleri sergilenecek. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Expo 2021 Hatay'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement