Expo 2023 için İtalya ile katılım anlaşması imzalandı - Son Dakika
Güncel

Expo 2023 için İtalya ile katılım anlaşması imzalandı

Expo 2023 için İtalya ile katılım anlaşması imzalandı

Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Expo 2023 etkinlikleri kapsamında Dünya Expo Komiserleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İtalya Bahçesi Koordinatörü Gustavo Fabian Pancaldi ile Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek arasında katılım anlaşması imzalandı.

30.03.2021 16:15  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Expo 2023 etkinlikleri kapsamında Dünya Expo Komiserleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İtalya Bahçesi Koordinatörü Gustavo Fabian Pancaldi ile Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek arasında katılım anlaşması imzalandı.

Törende konuşan Başkan Mahçiçek, Expo 2023'ü en iyi şekilde yerine getirmek için gerekli hazırlıkların yürütüldüğünü belirterek, "Expo 2023 projesinin oylamasına katıldığımız ülke olan İtalya ile katılım anlaşması imzalıyoruz. Her ülke kültürünü, yemeğini, bahçesini buraya taşıyacak. Expo çalışmalarımızda İtalyan delegasyondan çok ciddi destekler aldık. 2018'deki oylamada İtalyan delegasyonu bize olumlu oy verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Expo Kahramanmaraş için çok önemli bir proje ve Kahramanmaraş'ı dünya atmosferine taşıyacak. Uluslararası alanda onlarca onlarca ülkenin ülkemize ziyaretine vesile olacak ve çok önemli bir eksiğimiz olan tanıtım, turizm ve ekonomik alandaki işbirliğimizi pozitif anlamda üst noktalara taşıyacak. Dolayısıyla İtalyan delegasyonunu Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan bizler de gurur duyacağız. Expo döneminde İtalyan delegasyonu ile yetkililerini Kahramanmaraş'taki iş adamlarımız ve yatırımcılarımızla buluşturacağız. Karşılıklı ticari ilişkilerin artırılması için gayret edeceğiz. Zaten Expo'ların önemli amaçlarından bir tanesi de budur. Bu katılım anlaşması bizler için çok önemli" dedi.

Dünya Expo Komiserleri Birliği YK üyesi İtalya Bahçesi Koordinatörü Gustavo Fabian Pancaldi ise, "Kahramanmaraş'ta olmak benim için çok büyük bir onur çünkü biz bu organizasyonun bir parçası olacağız. Hepinizin bildiği gibi Expo 2023, Kahramanmaraş'a İtalya'nın Padova kentinde verildi 19 Eylül 2018 tarihinde AIPH delegelerinin oy birliğiyle. Şimdi biz Kahramanmaraş'ın sunumunu gördükten sonra desteklemeye karar verdik ve hepimiz de olumlu oy kullandık. İtalya Kahramanmaraş Expo 20203'e katılacak bir ülke olacaktır. Expo 2023 Kahramanmaraş'ın "Doğa Dostu Şehir" temasıyla uyumlu bir doğa dostu bir İtalyan bahçesi inşa edeceğiz, Bununla birlikte inşa edeceğimiz bahçe ve pavilyonumuz bahçecilik unsurlarının yanında yemek ve müzikleri ile de İtalya'yı henüz görmemiş Kahramanmaraşlılara az da olsa ülkemizi deneyimlime fırsatı sunacaktır" ifadesini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Expo 2023 için İtalya ile katılım anlaşması imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement