EXPO Gönüllüsü Vali Yardımcısına ETİK Ziyarette Bulundu - Son Dakika
Güncel

EXPO Gönüllüsü Vali Yardımcısına ETİK Ziyarette Bulundu

EXPO Gönüllüsü Vali Yardımcısına ETİK Ziyarette Bulundu

Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü görevinden İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan Cumhur Güven Taşbaşı'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

29.10.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü görevinden İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan Cumhur Güven Taşbaşı'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İzmir turizmi, Expo süreci ve bölgenin bekleyen sorunları üzerine yapılan sohbette İşler, Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı'nın İzmir'e gelmesinin turizm sektörü adına sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

İşler şu ifadelerde bulundu;

" Bodrum, İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli platformlarda tanıtımına büyük katkılar koymuş Sayın Cumhur Güven Taşbaşı'nın İzmir'e gelmiş olmasından dolayı turizm sektörü olarak memnuniyet duyduk. Daha önce Türkiye'nin tanıtımda önemli görevler üstlenmiş Sayın Taşbaşı'nın İzmir'in tanıtımında da birikim ve tecrübelerine güveniyoruz. Turizm camiası olarak Sayın Taşbaşı'nın gerek Expo Yürütme Kurulu üyesi olması gerek İzmir'in Expo yürüşünde ilklere imza atmış bir isim olmasından dolayı da kendisine bu süreçte inanıyoruz ve yeni görevinde başarılar diliyorum."

TAŞBAŞI: İZMİR BİR DÜNYA ŞEHRİ

ETİK'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir'in son dönemde üstlendiği çeşitli uluslar arası etkinlikler ile tanınır hale geldiğini, özellikle şehrin önündeki Expo sürecinin çok önemli olduğuna değindi.

Taşbaşı şunları söyledi;

"İzmir yaşam tarzıyla, sahip olduğu turizm potansiyeliyle ve tarihi-kültürel değerleriyle bir dünya şehridir. Ancak İzmir taşıdığı tüm bu değerlere rağmen turizmden hak ettiğini bir türlü alamamıştır. İzmir bir dönem ticaret merkezi olmak için uğraştı. Özellikle limanı ön plana çıkararak Türkiye'nin ihracat gücüne katkı koymaya çalıştı. Bir dönem tarımda sahip olduğu incir, üzüm, pamuk, zeytin gibi değerlerini kullandı. Ancak İzmir en sonunda ve özellikle son yıllarda turizm değerini anlamış ve çeşitli uluslar arası etkinlikler düzenleyebilmek için çalışmalar yürütmüştür. 2005 Dünya Üniversite Yaz Oyunları (Universiade) ile ivme yakalayan İzmir, Expo 2015 adaylığıyla uluslar arası platformda tanınır hale gelmiş ve yine Expo 2020 adaylığı ile doğru bir yol izlediğini göstermiştir. Ben inanıyorum ki önümüzdeki günlerde İzmir turizmi, yakalamış olduğu bu hamlelerle ciddi bir sıçrama gösterecektir. Daha önce Expo Yürütme Kurulu üyeliği yapmış, Expo'nun ilklerine imza atan biri olarak İzmir'in bu büyük organizasyonu bu sefer alacağına en çok inananlardan biriyim. Gerek İzmirlilerin Expo'ya olan inancı gerek yerel yönetimlerin gayretleri gösteriyor ki Expo'yu bu sefer İzmir'e getireceğiz."

İşler'e ziyareti sırasında turizm yatırımcısı Kenan Magripli ve ETİK Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Angın da eşlik etti. Ziyaretle ilgili konuşan Magripli, "Sayın Vali Yardımcımız bugüne kadar görev yaptığı her mevkide başarılı olmuş, geride iz bırakmıştır. Özellikle Bodrum Kaymakamlığı döneminde bölge turizm bilincine kavuşmuş, ilerleme göstermiştir. İzmir bir ihracat limanı olduğu gibi Ege medeniyetlerine açılan bir giriş kapısıdır. Cumhur Bey artık İzmir'de ve çalışmalarıyla şehri öne taşıyacağına inancım sonsuz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EXPO Gönüllüsü Vali Yardımcısına ETİK Ziyarette Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement