"Export Akademi" İşbirliği Protokolü İmza Töreni - TİM Başkanı Gülle ve UPS Türkiye Genel Müdürü... - Son Dakika
Güncel

"Export Akademi" İşbirliği Protokolü İmza Töreni - TİM Başkanı Gülle ve UPS Türkiye Genel Müdürü...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "İnsan hayatının tasarımında büyük emeği geçen kadınlarımızın, endüstrimizde, ihracatımızda ve iş dünyamızın geleceğinde daha büyük pay sahibi olmasını istiyoruz.

02.12.2019 17:20  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "İnsan hayatının tasarımında büyük emeği geçen kadınlarımızın, endüstrimizde, ihracatımızda ve iş dünyamızın geleceğinde daha büyük pay sahibi olmasını istiyoruz." dedi.

Gülle, "Export Akademi" İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, Export Akademi'nin e-ihracat anlamında önemli içerikleri kadın girişimcilerin bilgisine sunduğunu söyledi.

Girişimcilerin ve özellikle kadın girişimcilerin ekosisteme sağladıkları net katkıların ayrı bir öneme ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Gülle, "Çünkü bir kadın sezgi ve becerisini, işine olan inancını, duygusunu katarak başarıya ulaşıyor. Başarı için inanç ve duygu bir araya geldiği zaman da çalışmanın, üretmenin anlamı her zaman başka oluyor." dedi.

Küresel ekonomide sürdürülebilirliği yakalamanın en temel koşulu için kadınların yaratıcılığının ve becerilerinin çok daha fazla devrede olması gerektiğini belirten Gülle, "Türkiye ekonomisinde sürdürülebilirlikten söz edeceksek kadınlarımızın girişimcilikte, istihdamda ve yönetimde daha da etkin bir ağırlığa sahip olması en önemli önceliğimiz olmalı." ifadesini kullandı.

Yönetime gelir gelmez TİM çatısı altında Kadın Konseyi'ni hayata geçirdiklerini hatırlatan Gülle, şöyle konuştu:

"Konseyimizce yürütülen, İhracatta Sıfır Atık ve sürdürülebilirlik alanındaki projeler, ülkemiz çapında ihracat bazlı üretimde ciddi bir farkındalık oluşturacak. Kadın inisiyatifi ile ihracat ve girişimcilik ekosisteminde de ülkemizin küresel ekonomideki kredibilitesine, prestijine değer katacak. TİM Kadın Konseyi'mizin girişimcilik anlamında sergiledikleri performansın, önümüzdeki dönemde ihracat hanemize de önemli katkılar sunacağına inancımız tam."

"Kadınlar, iş dünyasının geleceğinde daha büyük pay sahibi olmalı"

İsmail Gülle, Kadın Konseyi'nin altında faaliyet gösteren 8 komite ile kadın girişimcilerin ihracat ekosistemine etkin katılımı adına kapsayıcı çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Dünyanın geleceğinin, girişimcilerin gayretine bağlı olduğuna işaret eden Gülle, girişimciliğin geleceğinin ise farklı bakış ve dokunuşlarda olduğu söyledi.

Gülle, insan hayatının tasarımında kadınların emeğinin büyük olduğunu vurgulayarak, kadınların endüstride, ihracatta ve iş dünyasının geleceğinde, daha büyük pay sahibi olmasını istediklerini ifade etti.

Kadın girişimcilerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili anket çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Gülle, şunları kaydetti:

"İhracata adaptasyonlarında ve pazara girişte sorun yaşayıp yaşamadıklarını, finansmana erişimde hangi yöntemlere başvurduklarını, destek kullanıp kullanmadıklarını sorduk. 'Personel sorunları, yasal ve mevzuatsal sıkıntıları var mı?' diye sorduk. 'Sorun varsa başta Kadın Konseyi'miz olmak üzere, TİM olarak tüm imkanlarımızı seferber edelim.' dedik. Bu çalışmamızı önümüzdeki günlerde raporlayacağız. Çıktılarımız üzerinde odaklanarak, bu potansiyelimizi ihracatımızın hacmine ve katma değerine yansıtmak adına kadın girişimcilerimizin somut adımlar atmalarına imkan sağlayacağız."

UPS ile yapılan iş birliği protokolünün önemine işaret eden Gülle, "Oluşturmak istediğimiz ekosistemde, tüm kurumlar arasında bu gibi inisiyatiflerin ve çalışma gruplarının artırılması bizlere, kadın girişimciliğine verilecek katkı konusunda daha güçlü ve çeşitli bakış açıları kazandıracaktır." dedi.

Gülle, TİM'in ortaya koyduğu "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedefine ancak bütün paydaşların katılımı ile ulaşabileceklerini söyledi.

"İhracat kapasitemiz 4 kat arttı"

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç da UPS'in, 1907'de 100 dolar borç ile kurulduğunu, 112'inci yaşını geçen ay kutladığını, 484 bin çalışanı bulunduğunu ve 72 milyar dolar yıllık gelir ile dünyanın lider, yenilikçi lojistik firması olduğunu anlattı.

Kılıç, 1988'den bu yana Türkiye'de hizmet veren UPS Türkiye'nin, 4 bin 500 kişilik ekibi ile Edirne'den Hakkari'ye kadar kendi markası ile toplama ve teslimat yapan tek uluslararası lojistik firması olduğunu, bunun kendilerine ayrı bir gurur yaşattığını ifade etti.

1988'den bu yana on binlerce ihracatçıyı dünyaya açan UPS'in, geçen nisan ayında İstanbul Havalimanı'nda yeni binasını açarak ihracat kapasitesini 4 kat arttırdığını vurgulayan Kılıç, İstanbul Havalimanı gibi ülkenin prestij projesinde yer almaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her gün dünya ekonomisinin yüzde 3'ünü taşıyan UPS, hizmet sunduğu ülkelerde sadece iş yapmaya değil, aynı zamanda toplum ve ekonominin sağlam temellerde yükselmesi için de elinden geleni yapmaktadır. Bu vizyon ile yılda ortalama 8 bin 900 gönüllülük saati ile çalışanlarımız toplumumuza katkı sağlamış, UPS Vakfı ile birlikte ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarına fon sağlayarak onlarca kuruluşumuzun faaliyetlerine destek olunmuştur. Yine İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan UPS Spor Kulübü ile çocuklarımızı basketboldan voleybola kadar birçok branşta sporla gelişimini destekliyor.

UPS Vakfı'nın desteği ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ve İhracat Genel Müdürlüğü, KAGİDER ve KEDV ile birlikte tarafımızca tasarlanan ve desteklenen KİP-Kadın İhracatçı Programı'mız ile kadın müteşebbislerimizi Van, Hatay, İznik, Manisa, İstanbul, Bursa ve Denizli'de ihracat konusunda bilinçlenmeleri ve ilk adımı atmaları için yüreklendirmeye çalıştık."

"Türkiye'nin her ilinde bütün KOBİ'lerimize ulaşmak için yepyeni bir yola çıkıyoruz"

Burak Kılıç, Ticaret Bakanlığı ile UPS olarak Export Akademi iş birliği protokolünü imza altına alarak Türkiye'nin her ilinde, bütün KOBİ'lere ulaşmak için yepyeni bir yola çıktıklarını söyledi.

Kılıç, "Amacımız, hem gençlerimizi hem de kadınlarımızı ihracat, özellikle e-ihracat konusunda bilgilendirmek, cesaretlendirmek ve onları hareket geçirmektir. Export Akademi kapsamında e-ihracat yolculuğunda ihtiyaç duyacakları dijital pazarlama, paketleme, ödeme sistemleri, sanal pazarlar, gümrük mevzuatları konularında gençlerimizi ve kadınlarımızı eğiteceğiz. İhracat Genel Müdürlüğü bünyesinde Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı tesis edilmesi bu projeye başlarken bize ayrı bir şevk verdi." ifadelerini kullandı.

"Export Akademi" İşbirliği Protokolü İmza Töreni - TİM Başkanı Gülle ve UPS Türkiye Genel Müdürü...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Export Akademi' İşbirliği Protokolü İmza Töreni - TİM Başkanı Gülle ve UPS Türkiye Genel Müdürü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Kayseri İhracatı Şubat Ayında Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri İhracatı Şubat Ayında Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, zorlu dönemde özverili çalışmalarıyla başarıya imza atan ihracatçıları kutladı ve destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, başkente içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranını açıkladı. Yapılan ölçümlere göre, barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak belirlendi. Barajlardaki toplam su miktarı 757 milyon 648 bin metreküp, aktif kullanılabilir su miktarı ise 568 milyon 691 bin metreküp olarak görüldü. ASKİ yetkilileri, su kaynağının sınırlı olduğunu vurgulayarak, suyu tasarruflu kullanma çağrısı yaptı.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı
    12:19 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden biri tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor
    12:18 Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor

    Bilecik merkezinde bir araç sürücüsünün gelişi güzel park etmesi ve yayaların tepkisi, çift sıra parklanmalar ve yaya geçitleri üzerine park edilen araçlar konusunda tartışmalara yol açtı. Yayalar, aracın kaldırıma çıkacak şekilde park edilmesine tepki gösterirken, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.


Advertisement