Expotroia Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Expotroia Fuarı'na Doğru

Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) tarafından 15-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Expotroia Fuarı'na ilçede faaliyet gösteren işletmelerin katılması gerektiğini söyledi.

08.03.2013 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) tarafından 15- 19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Expotroia Fuarı'na ilçede faaliyet gösteren işletmelerin katılması gerektiğini söyledi.

Karabulut, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, fuarın bölge için önemli olduğunu belirterek, fuarla, Çanakkale'nin elde edeceği kazanımları anlattı.

Ezine olarak bu fuara tam destek vereceklerini ifade eden Karabulut,

"İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerin muhakkak bu fuara katılmaları gerekmektedir. Fuarla, Türkiye'de bir marka haline gelmiş Ezine peynirinin dünya piyasasına da açılacak, Ezine zeytini ve zeytinyağı gibi farklı diğer alanlarda üretilen ürünler de fuar vasıtasıyla dış piyasala buluşma imkanı bulabilecek" dedi.

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız da Çanakkale'nin geniş anlamda ilk fuarını hazırlıyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Fuara geniş bir katılım olmasını arzu ettiklerini ifade eden Yıldız, amaçlarının dünyanın en büyük kültür mirasına sahip olan Çanakkale'nin, hem ticaretini geliştirmek hem de dünya çapında tanıtımını yapmak olduğunu kaydetti. Yıldız, şunları kaydetti:

"Dünyanın en eski kentlerinden biri olan Truva'sıyla, dünyanın en büyük savaşlarından birisini yaşamış Gelibolu Yarımadası'yla, Kaz Dağları'ndan boğazlara inen zengin doğasıyla, Gökçeada ve Bozcaada gibi Ege incisi iki adasıyla, muhteşem manzaraya sahip Çanakkale Boğazıyla, sıcak kanlı insanlarıyla bütün dünyayı kucaklamaya hazırlanıyoruz. Bir ilki gerçekleştirmek her zaman zordur. Bu yüzden bizler bu fuarda kısıtlama yapmadık. Çanakkale marka olarak bakıldığında çok büyük bir il. ÇASİAD olarak 'Neden fuar olmasın-' dedik. Üretici olarak Çanakkale'yi, üretici tanıtsın dedik. Gelin birlik olalım" diye konuştu.

Yıldız, fuarın tanıtım broşürlerinin 6 aydır yurt içi ve yurt dışında dağıtıldığını, özellikle Balkan ülkeleriyle Avustralya'da çok yaygın bir tanıtım gerçekleştirildiğini belirterek, "Bunu 2015 yılında artık oturmuş, düzgün ve dünyada uluslararası düzeye gelmiş bir fuar haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol ve Mahmudiye Belediye Başkanı İbrahim Keskin ise fuara her türlü desteği vereceklerini bildirdiler.

Muhabir: Birol Güngördü/ Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Expotroia Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement