Ey Pensilvanya'nın Ebu Cehili" - Son Dakika
Güncel

Ey Pensilvanya'nın Ebu Cehili"

Yazar Esra Elönü, "Gençler darbeden ne anlıyor veya ne anladılar bilemem lakin biz, şehadet şerbetiyle sahil gazozu arasındaki farkı anlayan yiğitlerin, o gece tankların üzerinde olduğunu gördük. Darbeyi bilemem ama şehadetten ne anladıklarına o gece şahit olduk." dedi.

26.07.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ALCAN - Yazar Esra Elönü, "Gençler darbeden ne anlıyor veya ne anladılar bilemem lakin biz, şehadet şerbetiyle sahil gazozu arasındaki farkı anlayan yiğitlerin, o gece tankların üzerinde olduğunu gördük. Darbeyi bilemem ama şehadetten ne anladıklarına o gece şahit olduk." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, "Ey Pensilvanya'nın Ebu Cehili" isimli şiiriyle tepki gösteren Elönü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlumlara karşı bir saldırı olarak gördüğü darbe girişiminin hemen ardından, 16 Temmuz sabahı şiiri kaleme aldığını söyledi.

Esra Elönü, darbe girişimine karşı yapılan direnişi "şehadet yolculuğu" olarak nitelendirerek, "Uçakları alçaktan uçurdular ama en yukarıdaki 'Rahman'ı unuttular. Güzel insanların şehadetlerine şahit olduğumuz kadar, Ebrehe'nin, Firavun'un, Nemrut'un sınırsız alçaklığına da şahit olduk. Ateşler saldı ama asla bu kardeşliği yakamayacak. Abdullah Tayyip, babasıyla aynı kaptan şehadet şerbeti içen en genç şehit. Bu şehadet yolculuğuna, yazarak şahit olmak istedim. Rabbim onların şehadetini, bizim şahitliğimizi kabul eylesin." diye konuştu.

"O gece Bilal-i Habeşi'nin ilk ezanı gibiydi bu vatan"

Yazar Elönü, şiiri yazmasındaki en büyük etkenin, FETÖ'nün liderine olan öfkesi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Ona bir isim buldum. 'Takkeli Çaki'. Bir animasyon karakteri ya da emperyalist kıvamda oyun hamuru olduğu için bu ismin isabetli olduğunu düşünüyorum. O gece gerçekten Bilal-i Habeşi'nin ilk ezanı gibiydi bu vatan. Sırpların karşısında Bosna'ydı. Kim bilir? Aliya'nın imanıydı belki kulaklarına fısıldayan. Darbeye girişenlere gelince, o cerahat liderinin, leşlerine bir emri vardı. 'Twitlerinizi ikiye katlayın' dedi ama twitlerini, dualarını, seccadelerini ikiye katlayanlar, o cerahat putuna tapanlar değil, vatan sevgisinin imandan olduğunu bilen yiğitler, anneler ve nur yüzlü teyzelerdi."

Daha önce yaşanan darbeleri hatırlatan Elönü, gençlerin önceki darbelere tanık olmadığını vurgulayarak, "Gençler darbeden ne anlıyor veya ne anladılar bilemem lakin biz, şehadet şerbetiyle sahil gazozu arasındaki farkı anlayan yiğitlerin, o gece tankların üzerinde olduğunu gördük. Darbeyi bilemem ama şehadetten ne anladıklarına o gece şahit olduk. O gece gördüğüm gençlik 1980 ve 1990 kuşağıydı. Bu kuşak da en canlı darbe girişimine 15 Temmuz'da şahit oldu. Bence rengin ve ideolojin ne olursa olsun, vatan söz konusu olduğunda saflar boşluk kabul etmez. Bu anlayışa vakıf olmaları da şerrin hayrı bence." ifadelerini kullandı.

"Ey Pensilvanya'nın Ebu Cehili" şiiri için klip de hazırlandı

Yaklaşık 6 dakika süren ve Emrullah Uzun'un seslendirdiği şiir için darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesine ait görüntülerden oluşan bir video klip hazırlanarak internet ortamında yayımlandı.

Direnişte şehit düşen vatandaşların fotoğrafıyla sona eren ve sosyal medyada sıklıkla paylaşılan şiirin sözlerinin bir kısmı şöyle:

"Ya Allah, sen de bilirsin ki seferler kötülerin olsa da zaferler iyilerindi. ya Allah, sen o gecenin şahidisin. O gece cennet yoklamasında 'buradayım' diyecek yiğitlerini de gördük. Ebrehe'nin ateşler salan zalimlerini de gördük. O gece tuzak kurarken terleyen leşlerin gövdelerini, sana varan alınların zafer teri bastırdı. Bilmiyorlardı ki zalim ne kadar kudursa, parçalansa da Allah son noktayı koyandı. O gece, sırtlarındaki hançer yarasına bayrağını saran yiğitleri ve ay yıldızı seccadesi olmuş müminleri gördük. O gece, şereflerinin cenazesi çoktan kaldırılmış taziyelik korkakları gördük."

Tülay Gökçimen'in yönetmenliğinde hazırlanan klipte, fon müziği olarak, Ömer Karaoğlu'nun seslendirdiği "Gürleyin Dağlarım" eseri yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ey Pensilvanya'nın Ebu Cehili' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement