Eylül'e Özel Fizik Tedavi Aleti - Son Dakika
Güncel

Eylül'e Özel Fizik Tedavi Aleti

Eylül\'e Özel Fizik Tedavi Aleti

Adana’da fiziksel ve zihinsel engelli 12 yaşındaki Eylül Subaşı’ya özel fizik tedavi aleti tasarlandı.

19.12.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da fiziksel ve zihinsel engelli 12 yaşındaki Eylül Subaşı'ya özel fizik tedavi aleti tasarlandı. Yüreğir Belediyesi'nin bakım onarım atölyesinde imal edilen alet sayesinde hareket edebilen Eylül, bundan sonra fizik tedavisine de evinde devam edebilecek.

1 yaşındayken geçirdiği havale sonucu engelli kalan ve yatağa mahkum olan Eylül'ün durumunu öğrenen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Evde Bakım Hizmeti Ekibinden Eylül'e ihtiyacı olan cihazın temin edilmesi için talimat verdi. Cihazı piyasada bulamayan ekipler, Yüreğir Belediyesi Bakım Onarım çalışanlarıyla Eylül'ü ayağa kaldıracak ve fizik tedavisine yardımcı olacak bir alet tasarladılar. Başkan Çelikcan, Şubaşı ailesini ziyaret ederek Eylül için tasarlanan aleti hediye etti.

Özel tasarlanan cihaza çok sevinen Subaşı ailesi, Eylül büyüdüğü için hastaneye ve fizik tedavi merkezlerine götüremediklerini söyledi. Bundan sonra fizik tedavi merkezlerinde yapılan hareketlerin aynısının evde yapacaklarını ve iyileşme sürecinin hızlanmasını beklediklerini belirten baba Halil Subaşı, "Kızım büyüyünce hastaneye götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Tedavi süresi de kısaydı. Bundan sonra fizik tedavi uzmanlarının tavsiyelerine uyarak yavrumuz evde rahat bir şekilde çalışmasını sürdürecek. Destekleri için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Adana'da ilk engelli koordinasyon merkezini hizmete açtıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, "Engelli vatandaşlarımız artık evlerine kapanmıyorlar. Özel tasarladığımız 2 engelli aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Evlerinden alınan vatandaşlarımız engelli koordinasyon merkezinde etkinliklere katıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyorlar. Ücretsiz E- KPSS kursu vererek bu vatandaşlarımızın atanmalarına yardımcı olduk. Eylül kızımızın durumunu duyunca ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Arkadaşlar böyle bir çözüm bulmuşlar. Kızımız artık evinde ailesinin de desteği ile egzersizlerini yaparak iyileşmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Çelikcan, engellisine sahip çıkan toplumların gelişmiş toplumlar olduğunu ifade ederek, "Hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine her zaman sahip çıkıyor. Biz Yüreğir Belediyesi olarak ilçemizde bulunan bütün engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evde bakım hizmeti ile 9 bin aileye ulaşarak vatandaşlarımızın kişisel bakım, ulaşım gibi sorunlarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eylül'e Özel Fizik Tedavi Aleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement