Eyop 2015-2016 Dönemi Mezunları Diplomalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Eyop 2015-2016 Dönemi Mezunları Diplomalarını Aldı

Eyop 2015-2016 Dönemi Mezunları Diplomalarını Aldı

Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) 2015-2016 dönemi mezunları diplomalarını aldı.

09.06.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) 2015-2016 dönemi mezunları diplomalarını aldı. Bu yıl mezun olan kursiyer Ülküye Bala'nın okuma yazma bile bilmezken, bu yıl üniversite sınavlarını kazandığını belirten Başkan Hasan Akgün, "Ülküye Bala'yı azmi ve kararlılığından ötürü kutluyorum. Bizim ne derece doğru bir iş yaptığımızın en somut göstergesidir" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen, eğitimini yarım bırakmış veya hiç okuma yazma bilmeyenler için hayata geçirdiği Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) 2015-2016 dönemi mezunlarına törenle diplomaları verildi.

"BÜYÜK BİR İŞ YAPTIK"

Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir ülkenin geleceğinin ancak eğitimle şekillenebileceğinin altını çizerek, "Halk akademilerimiz ve EYOP projemizle on binlerce insanımıza ulaşıyor, eğitim alanında, meslek edindirme alanında herkesin talebine yanıt verebiliyoruz. Özellikle EYOP ile bugüne kadar okuma yazma dahi bilmeyen ancak bugün üniversiteden mezun olan ya da üniversitede öğrenim gören vatandaşlarımız oldu. İstanbul Üniversitesi ile birlikte başlattığımız bu projeye sahip çıkarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum" diye konuştu.

"ÜLKÜYE BALA EN SOMUT ÖRNEK"

Bu yıl mezun olan kursiyer Ülküye Bala'nın okuma yazma bile bilmezken bu yıl üniversite sınavlarını kazandığını açıklayan Başkan Akgün, "Ülküye Bala'yı azmi ve kararlılığından ötürü kutluyorum. Bizim ne derece doğru bir iş yaptığımızın en somut göstergesidir" ifadesini kullandı.

Başkan Akgün, İstanbul Üniversitesi'ne ve projeye katkı sunan Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği'ne teşekkür etti.

359 MEZUN DİPLOMALARINI ALDI

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları'ndan 28'inci dönem mezunları 300, EYOP mezunu 29 ve okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 30 kursiyere törenle diplomaları dağıtıldı. Düzenlenen mezuniyet törenine İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serap İnal, Yrd. Doç. Dr. Burhan Baloğlu, EYOP Proje Başkanı Ufuk Erkoçlar, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Başkan Danışmanları Reşit Oral ve Bayram Ali Üner katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyop 2015-2016 Dönemi Mezunları Diplomalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement