Eyüp Belediyesi'nden Aşure Programı - Son Dakika
Yerel

Eyüp Belediyesi'nden Aşure Programı

Eyüp Belediyesi, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı ile birlikte Eyüp Kültür Sanat Merkezinde Aşure programı düzenledi.

31.10.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı ile birlikte Eyüp Kültür Sanat Merkezinde Aşure programı düzenledi.

Eyüp Belediyesi, ve Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Aşure programı düzenledi. Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen aşure programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın adına başkan yardımcılarından Ahmet Turan Koçer, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Diyanet İşleri Eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve birçok siyasi isim katıldı.

Konuşmasına şiirle başlayan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Dünyada bir sürü katliam ve zulümlerin olduğu bir dönemde bu ay malum olduğu üzere bütün İslam alemi ve insanlık için önem arz etmektedir. Dünyada yaşanan bütün vahşetler cahiller ve zalimlerden kaynaklanmaktadır. Hz. Hüseyin zulme karşı durmuş nefsi için yaşamamıştır. Dostluk, dayanışma ve insanlık için çalışmamız gerekiyor. İnsanların cahil dindarlıktan kurtulması gerekiyor. Ortak değerler üzerinde birleşip farklı değerleri de kabullenmemizi gerekiyor. Peygamber efendimiz birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız diyor. Farklılıklar haktır. Eksiklikler varsa onları düzeltmeliyiz. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Hz. Hüseyin ve Ehli Beytin bütün insanlığa bir mesajdır. İmam Azzam, İmam Ahmed Bin Hanbel, İmam Şafi gibi bütün imamlar tıpkı Hz. Ali gibi zulme ve zalime karşı durmuştur. Birinci Dünya Savaşı ırkçılık ve milliyetçilik, 2.Dünya savaşı ise ideolojilerin karşılaşmasıyla meydana gelmişti. Şimdi mezhepler ve dinler üzerinden başlayan bir 3. Dünya Savaşına doğru gidiyoruz. 15 Temmuz girişimi başarılı olsaydı bu savaş daha da hızlanıp bizi içine çekecekti" dedi.

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ise konuşmasında, "Günümüzdeki Şii- Sünni çatışmaları kendini göstermektedir. Maalesef bu çatışmalar hepimize korku salmaktadır. Irakta be bir çok bölgede meydana gelen Şii Sünni çatışması için zaman zaman İslam bilginlerinin bir araya gelip bu meseleyi çözmeye çalışmışlar ama başaramamışlardır. ve bunun başarılacağını da zannetmiyorum" ifadelerine yer verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp Belediyesi'nden Aşure Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement