Eyüp Buluşmaları Platformu'ndan 15 Temmuz Darbe Girişimi Bildirisi - Son Dakika
Güncel

Eyüp Buluşmaları Platformu'ndan 15 Temmuz Darbe Girişimi Bildirisi

Eyüp Buluşmaları Platformu\'ndan 15 Temmuz Darbe Girişimi Bildirisi

Haber: Özkan ARSLAN - Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHABazı ilahiyatçı yazar, sivil toplum örgütü temsilcisi ve kanaat önderlerinin oluşturduğu 'Eyüp Buluşmaları Platformu' 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir bildiri yayınladı.

17.08.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Özkan ARSLAN - Kamera: Enver ALAS/ İstanbul DHA

Bazı ilahiyatçı yazar, sivil toplum örgütü temsilcisi ve kanaat önderlerinin oluşturduğu 'Eyüp Buluşmaları Platformu' 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir bildiri yayınladı.

Fatih'te bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla 57 imzacısı olan bildiri kamuoyuyla paylaşıldı. Aralarında Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mustafa Karataş, İlahiyatçı-Yazar Abdullah Yıldız, Ali Rıza Demircan, Ahmet Taşgetiren gibi isimlerin yer aldığı platform adına bildiriyi Abdullah Yıldız okudu. "15 Temmuz diriliş süreci ve görevlerimiz" başlığıyla açıklanan bildiride, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara yer verildi. Bildiride şunlar söylendi:

"15 Temmuz darbe girişiminde İslam dinini tahrif ederek yeni bir din algısını oluşturmaya çalışan ve bu hususta İslam dışı tüm unsurlardan yardım alan Fettullah Gülen ve hareketi maşa olarak kullanıldı. Bu FETÖ'cü paralel çete, aklını, fikrini, iradesini 'kutsal' liderlerine teslim eden mankurtlaştırılmış insanlardan oluşmuştur. Bu örgüt Kuran'ın yasaklamasına rağmen İslam düşmanı güç odaklarını dost edinmiştir."

YENİ ANAYASA BEKLENTİSİ

Bildiride, darbe girişimi sonrası birlik ve beraberlik ortamı oluştuğu belirtilerek, "Şu andan itibaren özellikle de davetçi hocalarımız 15 Temmuz öncesi ayrımlara, parti çekişmelerine, ideolojik gerilimlere dönülmesine, sosyokültürel fay hatlarının tekrar açılmasına izin vermemelidirler. Son darbeyi püskürten milletimiz, hala darbe ürünü bir Anayasa ile yönetilemez, acilen halkın dini inanç ve değerlerine, gerçeğine, geleneğine ve hassasiyetlerine uygun bir Anayasa yapılmalı. Kamusal alan dahil tüm alanlarda yapılacak görevlendirmelerde ehliyet, liyakat ve emanete riayet esas alınmalı, her türlü imtiyaz, iltimas ve adam kayırmanın önüne geçilmelidir. İslam'ın evrensel ruhunu ve mesajını zedeleyecek ya da tahrif edecek her türlü 'ulusallaştırıcı', 'muhafazakarlaştırıcı' ve 'modernleştirici' anlayış, yaklaşım ve yönlendirmelere kesin set çekmeliyiz" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyüp Buluşmaları Platformu'ndan 15 Temmuz Darbe Girişimi Bildirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement