Eyüp Sultan Ramazan'a Hazır - Son Dakika
Güncel

Eyüp Sultan Ramazan'a Hazır

Eyüp Sultan Ramazan\'a Hazır

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayı için muhteşem bir program hazırladı.

06.07.2013 09:12  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Sultan Meydanı'nda, Tarihi Cülus Yolu'nda, Belediyenin önündeki eski Osmanlı evlerinde, Feshane'de, Haliç Etkinlik Alanı'nda ve tüm mahallelerde düzenlenen etkinlikler bu sene de binlerce kişinin buluşma olacak.

EYÜP SULTAN MEYDANI'NDAKİ RAMAZAN PROGRAMLARI

Meydan'a Podyum Kuruldu… Avlu Revaklarla Kaplandı… Sanal Umre… Kutlu Yolun İlk Yolcuları… Kuran-ı Kerim Tilaveti… İslam Alimlerinden Dini Sohbetler… Sema Gösterisi… İlahiler.

Eyüp Sultan Meydanı'nda Kutlu Doğum organizasyonunu yapan Beyaz Düşler Yapım'ın hazırlayacağı Ramazan Özel Programı, her gün öğleyin 13:00'de başlayıp sahura kadar devam edecek…

Eyüp Sultan Camii Meydanı'na etkinlikler için havuzun üzerine sahne kuruldu. Meydana vatandaşların ibadetlerini sıcaktan etkilenmeden gerçekleştirebilmeleri için revaklar, özel soğutma sistemleri konuldu.

Ramazanda gül kokularının yayılacağı Eyüp Sultan Meydanında havuzun üzerine kurulan platformda dünyaca ünlü kariler Kuran-ı Kerim Tilaveti icra ederken, hilal şeklinde sahnede sanal umre yapılacak. Sahnenin arkasına yerleştirilen perdeye yansıyan görüntüler, lazer şovu ve mapping gösterileri Eyüp Sultan'a gelenleri Mekke'ye götürecek, kutsal topraklarda umre yapan Müslüman kardeşleriyle aynı manevi duyguyu, hazzı yaşama şansına kavuşturacak.

Ramazan süresince haftanın bir günü Kutlu Doğum Haftası'nda Meydan'da sergilenen ve büyük ilgi gören "Kutlu Yolun İlk Yolcuları" isimli tiyatro oyunu Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları tarafından sergilenecek. Ehli müzisyenlerin ilahileri, tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterileri, ney dinletileri Eyüp Sultan'a gelen konukları büyüleyecek. Halkın ilgisini ve güvenini kazanmış değerli hocalar, alimler, İslam sohbetleriyle programların baş konuğu olacak.

Sahne kenarlarına kurulacak led ekranlardan Kadir gecesi ve Perşembe akşamları Eyüp Sultan Camii'nden Meydan'a canlı mevlit yayını yapılırken, kurulacak Eyüp Sultan Sebili'nden Osmanlı şerbetleri ve ayranlar akacak... İftara Eyüp'e gelenler, oruçlarını tarihi top atışıyla yapacak ve tarihi Ramazan günlerine doğru bir yolculuğa çıkacaklar.

Eyüp Sultan Meydanı'nda gerçekleştirilecek önemli etkinlikler işitme engelliler için işaret diliyle yapılırken, led ekranlardan turistler için İngilizce ve Arapça altyazı verilecek.

Eyüp Sultan Meydanı'nın her köşesi tarihi Ramazan günlerini yaşatacak birbirinden renkli etkinliklerle dopdolu olacak... Meddah, Karagöz, Orta Oyunu, Kukla gösterisi, Hat, Tezhip, Ebru, geleneksel el sanatları, Açıkhava sergileri Ramazan'da manevi huzuru ve tarihi yaşamak isteyen binlerce kişinin buluşma noktası olacak. Onbir Ayın Sultanı Ramazan süresince etkinlikler saat 13:00'de başlayacak. Eyüp Sultan Meydanı'ndaki etkinlikler 17:30'dan itibaren Meydan'da havuzun üzerine kurulan sahnede devam edecek. Ramazan süresince Samanyolu TV iftar programlarını, TRT 1 ise Sahur programını Eyüp Sultan Meydanı'ndan canlı olarak yayınlayacak.

EYÜP BELEDİYESİ –HALİÇ ETKİNLİK ALANI RAMAZAN PROGRAMI

İlk Gün İftar Programına 8 Bin Kişi Katılacak… Ertuğrul Erkişi'den İlahiler…

Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Alanı'nda da Ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenleyecek. Tasavvuf müziği, fasıl, Türk Sanat Musikisi konserleri, sema gösterisi, Hacıvat Karagöz, Ortaoyunu gösterileri, jonglör, ateş yutan adam, sihirbaz gösterileri Ramazan süresince Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Alanı'nda sergilenecek.

Ramazanın ilk günü Eyüp Belediyesi her sene olduğu gibi binlerce kişinin buluştuğu ilk gün iftarını Haliç Etkinlik Alanı'nda düzenleyecek. 8 bin kişinin davetli olduğu ilk gün iftarında ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi'den tasavvuf müziği eşliğinde ilahiler dinleyeceğiz.

10 Temmuz Çarşamba Dursun Ali Erzincanlı'dan, 1 Ağustos Perşembe İbrahim Sadri'den, 5 Ağustos Pazartesi Bedirhan Gökçe'den şiir dinletisi Eyüplülerle buluşacak. Haliç Etkinlik Alanı'nda, yerel derneklerin iftar yemekleri düzenlenecek.

Eyüp Belediyesi, ayrıca Ramazan süresince geçmiş yıllarda olduğu gibi tarihi Cülus Yolu ve tüm mahallelerde de Açıkhava iftarları ve sahur programları organize edecek. Her gün binlerce kişi Eyüp Sultan'da birlikte iftar ve sahur yapmanın manevi hazzını yaşayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüp Sultan Ramazan'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement