Eyüplü Gençler, Saraybosna'da "15 Temmuz" ve "Srebrenitsa" İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Eyüplü Gençler, Saraybosna'da "15 Temmuz" ve "Srebrenitsa" İçin Yürüdü

Eyüplü Gençler, Saraybosna\'da "15 Temmuz" ve "Srebrenitsa" İçin Yürüdü

Eyüplü gençler, 15 Temmuz’u ve Srebrenitsa katliamını unutmayacaklarını haykırarak, ellerinde taşıdıkları pankartla Bosna’da yürüyüş yaptı.

13.07.2017 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüplü gençler, 15 Temmuz'u ve Srebrenitsa katliamını unutmayacaklarını haykırarak, ellerinde taşıdıkları pankartla Bosna'da yürüyüş yaptı. Bilge Kral olarak anılan Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ve Bosna Şehitliği'ni ziyaret eden gençler burada da 15 Temmuz ve Srebrenitsa şehitlerinin isimlerini okuyarak İzzetbegoviç'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emanet ettiği Bosna'ya sahip çıkacaklarını söyledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın Eyüplü başarılı öğrencilere hediyesi olan Balkan Turu'nun dördüncü gününde Bosna'ya gelindi. Eyüplü gençler Bosna'da Başçarşı Meydanı'nda bulunan Başçarşı Sebili önünde toplanarak "15 Temmuz'u unutma, unutturma" yazılı pankart açtılar.

15 Temmuz ve Srebrenitsa şehitleri için yürüdüler

Pankart açan gençler ayrıca hep bir ağızdan "15 Temmuz'u ve Bosna'yı unutmadık, unutmayacağız" diye haykırdılar. Ardından ellerinde taşıdıkları pankartla ve "Kardeş Bosna" sloganlarıyla Ferhatiye Camii'ne kadar yürüdüler. Bu arada çevrede bulunan vatandaşların gençlere ilgisi yoğun olurken, duyarlılık gösteren Eyüplü gençleri tebrik ettiler.

Gençler ardından bağımsız Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, "Bilge Kral" olarak anılan Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu şehitliği ziyaret ettiler. Burada da "15 Temmuz'u unutma, unutturma" yazılı pankartı açan gençler 15 Temmuz şehitleri ve Srebrenitsa şehitlerinin isimlerini okuyarak hep birlikte "Burada" diye seslendiler. Son olarak ise "Türkiye burada, Bosna burada, Eyüp Sultan burada" diye hep bir ağızdan bağırdılar. Sonrasında ise Bilge Kral İzzetbegoviç ve şehitlerin kabirlerinin başlarında dua eden gençler şehitlikten ayrıldılar.

"Bilge Kral İzzetbegoviç'in emanetine sahip çıkacağız"

Gençlerden Tuğrul Gürtunca Bosna'da gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili, "Bilge Kral Aliye İzzetbegoviç'in Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a emanet ettiği güzel ülkeyi ziyarete geldik. Bu ziyaret için Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a teşekkür ediyoruz. Merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabri başına geldik ziyaret ediyoruz. Bosna'da çok güzel bir şehir. Ecdadımızın her köşesinde ayak izlerinin bulunduğu bir şehir Bu gezi için ayrıca Simurg Yaygın Eğitim Programı çalışanlarına da teşekkür ediyoruz" dedi.

Cemal Önel ise; "Öncelikle Eyüp Belediyemize ve Belediye Başkanımız sayın Remzi Aydın'a buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Kardeş ülkemiz Bosna Hersek'i gezmek gerçekten gurur verici. Buralar da bizim topraklarımız. Osmanlı'nın atalarımızın ayak izlerini her yerde görüyorsunuz. Ayrıca böyle bir hafta da burada bulunmak ta çok önemli. Hem 11 Temmuz katliamı şehitlerini hem de 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi anma imkanı bulduk. Aliye İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etme imkanı bulduk. Bizler için çok faydalı ve anlamlı bir etkinlik oldu" şeklinde konuştu.

Bu arada ziyaret için Bosna'da bulunan Türk vatandaşlarından Mehmet Ertekin gençleri görünce çok duygulandığını belirterek şunları söyledi: "Eyüp Belediyesi'ni ve Belediye Başkanını tebrik ediyorum. Saray Bosna'da bu kadar duyarlı öğrenciyi görmek gerçekten çok güzel. Saray Bosna kardeş şehrimiz, bize emanet bir şehir. Onun için bu gençlerin burada olmasını çok anlamlı buluyorum. Gençleri görünce çok mutlu oldum, çok duygulandım. İnşallah diğer belediyelerde bunu örnek alarak bu tür organizasyonları gerçekleştirir, gençlerimize Osmanlı'nın ayak izlerinin olduğu bu yerleri gençlere tanıtmış olurlar." - SARAYBOSNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüplü Gençler, Saraybosna'da '15 Temmuz' ve 'Srebrenitsa' İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement