Eyüplü Kadınların Çalışmaları Eyüp Sultan Meydanı'nda Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Eyüplü Kadınların Çalışmaları Eyüp Sultan Meydanı'nda Sergilendi

Eyüplü Kadınların Çalışmaları Eyüp Sultan Meydanı\'nda Sergilendi

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı birimince hazırlanan ve Eyüp Sultan Meydanı’nda sergilenen kermes ürünlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15.05.2017 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü'nün Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı birimince hazırlanan ve Eyüp Sultan Meydanı'nda sergilenen kermes ürünlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eyüp Sultan Meydanı'ndaki kermese Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşi Tülay Aydın da katıldı. Kermeste 11-13 Mayıs tarihleri arasında otantik takı tasarımı, maraş işi iğne oyası, makine nakışı gibi kurs eğitimleri alan ev kadınlarının kendi elleriyle ürettiği ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu. Eğitmen ve öğrencilerle bire bir iletişim kuran Tülay Aydın, kermes hakkında bilgiler alarak ürünlerle yakından ilgilendi. Remzi Aydın'ın Eyüp Belediye Başkanlığı görevine geldiğinden beri Eyüplü kadınlar için her daim mesai yapan Tülay Aydın, "ESKEPLİ kadınlar ilk defa emeğinin karşılıklarını vatandaşlarla birebir iletişim kurarak alıyorlar. Heyecanlı ve mutlular. İşledikleri nakışların kalitesi uzaktan bile kendini gösteriyor. İnşallah birim müdürü ve yöneticilerle beraber önümüzdeki eğitim dönemini daha verimli hale getireceğiz. Daha geniş bir konsept olacak" dedi.

Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı (ESKEP)'nın ilk aşamadan son aşamasına kadar gelinen serüvende büyük mesafeler katedildiğini ifade eden birim yöneticisi Neslihan Gümüşyaşar, Eyüp Belediye Başkanı'nın eşi Tülay Aydın sayesinde ürün çeşitliliğinin arttığını belirtti. Gümüşyaşar, 0-10 yaş çocuk ürünlerinin yanı sıra şal, çanta, yelek, hırka, yemeni, iğne oyalı başörtüler, patik, dantel ve örgü sepetlerin yer aldığı kermeste özellikle bayanların ilgisinin daha yoğun olduğunu söyledi.

ESKEP NEDİR?

ESKEP, Eyüp Belediyesi'nin kadınlara destek vermek amacıyla kurduğu bir proje. Bu projeye, Eyüp'te ikamet eden yaşam alanları ve koşulları çalışmasına engel olan ihtiyaç sahibi kadınlar dahil edildi. ESKEP programına dahil edilen 420 kadın, kendi yaptığı ürünlerini belediye tarafından kurulan işletmelerde satarak para kazanabiliyor. Ayrıca bu kadınlar meslek edindirme kursları ile eğitimlere de dahil ediliyor. Böylece meslek sahibi olan kadınlar, aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüplü Kadınların Çalışmaları Eyüp Sultan Meydanı'nda Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement