Eyüpsultan'da 3 Yeni Parkın Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Eyüpsultan'da 3 Yeni Parkın Açılışı Yapıldı

Eyüpsultan’da yaşayan gençlere ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalara önem veren Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, düzenlenen törenle yapımı tamamlanan 3 parkın açılışını yaptı.

20.12.2017 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüpsultan'da yaşayan gençlere ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalara önem veren Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, düzenlenen törenle yapımı tamamlanan 3 parkın açılışını yaptı.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan; Karadolap Mahallesi İkbal Sokak'ta yapılan Pir Sultan Abdal Parkı, Karadolap Mahallesi Gamze Sokak'ta yapılan Nene Hatun Parkı ve Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde yapılan Vezir Tekke Parkı'nın toplu açılışı için Pir Sultan Abdal Parkı'nda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Başkan Remzi Aydın ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi ve Alibeyköy Cemevi Başkanı Hüseyin Güzelgül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Her şeyi halkımızın mutluluğu için yapıyoruz"

Başkan Remzi Aydın, dinlenme alanları ve çocuk oyun alanlarına sahip olan parkların açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Karadolap Mahallemiz bizim önem verdiğimiz mahallelerimizden bir tanesi. Karadolap Mahallemizde Prof. Kaya Gürsel Ortaokulu açıldı ki, İstanbul'daki en güzel okullardan bir tanesi. Mahallemizin büyük ölçüde tapu sorunlarını çözdük. Mahallemizde, elektrik hatlarının iyileştirilmesi, yer altına alınması ve trafoların konulmasıyla ilgili yoğun şekilde çalışmalar var. Bu çalışmalar sayesinde mahallemizin elektrik sorunu büyük ölçüde hallolmuş olacak. Sokaklarımızda asfaltlama çalışmalarımız var. Son olarak parklarımızı, yeşil alanlarımızı yapıyoruz. Esasında Eyüpsultan ilçemiz İstanbul'da, ormanlık alanlar dışında, kişi başına düşen yeşil alan miktarı en yüksek ilçelerimizden bir tanesi. Ama daha da arttırmamız lazım.

Bu yöndeki çabalarımız devam edecek. Bugün üç tane parkımızın resmi açılışını yapıyoruz. İki tanesi Karadolap Mahallemizde, bir tanesi de Düğmeciler Mahallemizde Vezir Tekke Parkımız. İnşallah bu hizmetlerimiz artarak kesintisiz devam edecek. Her şeyi halkımızım mutluluğu için yapıyoruz."

"Hoşgörünün, barışın ve insanların kardeşçe yaşamasının simgesidir"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüpsultan Şubesi Başkanı Güzelgül ise konuşmasında, Eyüpsultan'ın, tarihe bakıldığında bütün inançlara, kültürlere mesken olan hoşgörünün sevginin merkezi olan bir belde olduğunun görüldüğünü belirterek, "Osmanlı tarihine baktığımız sırada Alevilerin de yoğun olarak yaşadığı bir ilçe. Alevi toplumu kendisi için istediği her şeyi dünyada var olan tüm insanlar için de istemektedir. Alevilikte Pir Sultan Abdal'ın önemi çok büyük, doğanın sevgisi de önemi de çok büyük.

Bu iki simgeyi birleştirerek bu parka Pir Sultan Abdal'ın isminin verilmesi, hoşgörünün, barışın ve insanların bir arada kardeşçe yaşamasının bir simgesidir. Diğer yandan 3 semavi dine ev sahipliği yapan Kudüs'te, Filistin halkının inancını yok sayan zihniyeti de Alevi toplumu olarak buradan kınıyoruz" dedi.

Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ve AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Aykaç da yaptıkları konuşmada, açılışı yapılan parkların, vatandaşlar ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ise hep birlikte sembolik olarak kesilen kurdele ile parkların açılışı yapıldı.

İlçe, 3 yeni park daha kazandı

Toplam 811 metrekare alana sahip olan Nene Hatun Parkı'nın, 140 metrekare çocuk oyun alanı ve 250 metrekarelik yeşil alanı mevcut. 420 metrekarelik sert zemini mevcut olan parkın 5'li fitness aleti bulunuyor.

833 metrekarelik toplam alanı olan Pir Sultan Abdal Parkı 236 metrekarelik yeşil alana sahip. 278 metrekarelik sert zemin alanı mevcut. Çok amaçlı basketbol ve futbol oynanabilecek sahası bulunuyor. Hayvanseverlerin hayvanlarını gezdirebileceği 72 metrekarelik özel alan yapıldı.

Eyüp Sultan Bulvarı üzerinde yapılan Vezir Tekke Parkı Yaklaşık 250 metrekare alan üzerine kurulu. Parkta çevre duyarlılığı ön planda tutularak oyun grubu ve çocukları parkta oynarken ebeveynlerin rahatça oturarak vakit geçirebilecekleri pergola dinlenme alanı ahşap malzemeden yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eyüpsultan'da 3 Yeni Parkın Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement