Eyyübiye Belediyesi Akçakale Çadırkente Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi Akçakale Çadırkente Çıkarma Yaptı

Eyyübiye Belediyesi Akçakale Çadırkente Çıkarma Yaptı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen sığınmacılara, Eyyübiye Belediyesi, Başkan Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla yardımlarını sürdürüyor.

23.01.2015 12:11  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale'deki çadır kentte kalan Suriye'li sığınmacılar için adeta yardım seferberliği başlatıldı.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen sığınmacıların büyük bir kısmına Şanlıurfa ev sahipliği yapıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Harran'daki konteynır kentlere yerleşen sığınmacılar için seferber olan kurum ve kuruluşların başını çeken Eyyübiye Belediyesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sığınmacılar için adeta yardım seferberliği başlattı. Ayni ve nakdi yardımların yanı sıra, konteynır kente kalan sığınmacıların talepleri bir bir yerine getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Akçakale çadır kentte kalan sığınmacılara gönüllü eğitmenlik yapan, yaklaşık 500 öğretmene kıyafet yardımında bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çadır kentten çıkışında yanına yaklaşan ve akülü tekerlekli sandalye talebinde bulunan Suriye'li çocuğun sesine kulak verdi. Başkan Ekinci'nin talimatlarıyla Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından akülü tekerlekli sandalyesi temin edilen Suriye'li Muhammed'e, bugün Belediye Başkan Vekili Levend Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Belediye Meclis Üyeleri, Bilal Tekatlı, Ahmet Toprak, Ahmet Başgök, Übeyit Bilbay, Sinan Yavuz, Ak Parti Eyyübiye Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci ile Sosyal İşler Müdürü İshak Altundağ ve Ak Parti Eyyübiye İlçe Gençlik kolları Başkanı Reşat Aksoy'un katılımıyla akülü tekerlekli sandalye teslim edildi. Akçakale çadır kentin girişinde Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp Sorumlusu Mehmet Dikeç ve yetkililer tarafından karşılanan heyet bir süre idari bölümde, sığınmacıların yaşadıkları sorunlarla ilgili istişarede bulundu. Yaşanılan sorunların giderilmesi hususunda neler yapılabileceği, Eyyübiye Belediyesi'nin katkılarının neler olabileceği hususlarının görüşüldüğü toplantı sonrası heyet, akülü tekerlekli sandalyeyi Suriye'li Muhammed'e teslim etti. Akülü tekerlekli sandalyesini heyetten teslim alan Küçük Muhammed'in mutluluğu adeta gözlerinden okundu.

"YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Suriye'li kardeşlerimize Başkanımız Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla yardımlarının devam ettiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Levend Çelik" Başkanımızın direktifleriyle kardeşlerimize yardımlarımız devam ediyor. Bugün de çadır kentte yaşanan sorunların neler olduğu, belediye olarak neler yapabileceğimiz hususunda yaptığımız ziyarette aynı zaman küçük kardeşimize akülü tekerlekli sandalyesini takdim ettik. Yardımlarımız gücümüz nispetinde devam edecektir" dedi.

"AK BELEDİYELER İŞ BAŞINDA"

Yaşanan dram karşısında sessiz kalmayan Ak Belediyelere teşekkür ederek açıklama yapan Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş ta"Başkanımız Mehmet Ekinci'ye duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Ak Belediyeler ve Ak Kadrolarla yaşanan bu drama sessiz kalmıyoruz. Karınca kararınca bir şeylere vesile olmak için çadır kentteyiz. Buradaki yetkililerden istişarelerde bulunduk. Burada yaşayan sığınmacılar hakkında bilgi aldık. Bunların çözümü noktasında neler yapabiliriz. İnşallah bundan sonraki süreçte de istişare halinde bulunarak bunların çözümüne katkıda bulunacağız."ifadelerini kullandı.

"MEHMET EKİNCİ'YE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Çadır kentte kalan Suriye'liler için yaptığı yardımlardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür eden Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ise "Öncelikle Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyoruz. Gelen heyetimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Buradaki kardeşlerimize yapılan yardımlar çok önemli. Biz gerçekten gece gündüz buradaki kardeşlerimizin sıhhati için burada çalışıyoruz. İnşallah yardımlar devam eder."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi Akçakale Çadırkente Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement