Ezel Akay: "Sinema Salonunda Film İzlemek Bir Ritüel" - Son Dakika
Güncel

Ezel Akay: "Sinema Salonunda Film İzlemek Bir Ritüel"

Ezel Akay: "Sinema Salonunda Film İzlemek Bir Ritüel"

Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri ve paralel etkinliklerle devam ediyor.

20.11.2018 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival süresince gerçekleşen "Sinema Dersleri" de birbirinden değerli sinemacıları sinema öğrencileri ile buluşturuyor. 19 Kasım Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gerçekleşen derslerin konuğu "Sarmaşık" ve "Kelebekler" gibi filmlerin film müziği bestecisi Ahmet Kenan Bilgiç, film müziği yapım süreçlerini anlatırken, başarılı oyuncu Doğu Demirkol ise oyunculuk sürecini öğrencilerle paylaştı.

Ayrıca Prof. Dr. Lale Kabadayı, Prof Senem Ayşe Duruel Erkılıç, Doç.Dr. Ali Karadoğan ve usta Yönetmen Ezel Akay'ın katılımıyla gerçekleşen "Nasıl Geçti 20 Yıl?" paneli ile hem festivalin son yılı değerlendirildi hem de Türk sinemasının son 20 yılına bir bakış atıldı.

"Sinemamızın son 20 yılı ilk 100 yılından çok daha ilginçtir diye sözlerine başlayan Ezel Akay, son 20 yılda Yeşilçam'dan koparak filmler üretmeye başladık." dedi.

"Sinema izleyicisi dediğimiz sinema salonuna giden izleyiciden ibaret değil." diyen Ezel Akay, sinema salonunda film izlemenin bir ritüel olduğunu ve bu ritüelin hiç bitmeyeceğini de dile getirdi.

Son 20 yılda Türkiye de çekilen filmlerin tamamen yaratıcılıktan uzaklaştığının altını çizen Akay, "Üretenler olarak sadece ticari pencereden bakmayı bırakmamız gerekiyor"diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ezel Akay: 'Sinema Salonunda Film İzlemek Bir Ritüel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement